Kermaista, samettisen pehmeää kalkkunarisottoa tryffeliöljyllä terästettynä. Kalkkunarisotto tryffeliöljyllä400 g kalkkunasuikaleita1 l kalkkunalientä350 g risottoriisiä1 sipuli1 valkosipulin kynsioliiviöljyä ja/tai voita1-2 dl valkoviiniäsuolaamustaa pippuria2 dl Parmesan juustoatryffeliöljyä ja persiljaa koristeluunKuori sipuli ja silppua se hienosti
Viime lokakuisella ameriikanmatkalla tilasin The Capital Grille -ravintolassa tarjoilijan suosituksesta pihvin kaveriksi ranskalaiset, jotka oli maustettu tryffeliöljyllä ja parmesaaniraasteella
Risoton viimeistely tryffeliöljyllä oli aivan loistava idea. Rapurisotto on ollut jo todella kauan tehtävälistalla, mutta jostain syystä homma on jäänyt pitkäksi aikaa puheen asteelle
eväitäTein retkelle mun kotiin leipää, aina ongelmia antaneen pane francesen ohjeella. Ja vielä kerran villikasveja, öljyttyä peltokanankaalia ja sitruunahapotettuja horsman tötsiä
IPAn kanssa parasta on kaikki suolainen ja rasvainen. Kyllä. IPA-oluissa on hedelmäisyyttä ja usein karamallimaltaasta tullutta maltaista makeutta, joka niin hyvin tasapainoittaa suolaisia makuja
Myöhäissyksy on kotimaisten maa-artisokkien sesonkiaikaa. Vaikka kyseinen kasvis on kotoisin kaukaa Perusta saakka, Turussa tätä mukula-artisokaksikin tituleerattua herkkua on viljelty jo 1600-luvulta saakka
Tämän risoton valmistus tapahtuu aivan samalla periaatteella kuten reseptissäni sahramilla maustettua kurpitsarisottoa tai tryffeliöljyllä maustettua kalkkunarisottoa ja joten tapauksessa sitä ei voi esiliottaa joten ota huomioon risoton erityisen pitkä kypsennysaika, kokonainen tunti
Kuha Walewska on ainakin joidenkin lähteiden mukaan saanut alkunsa Napolenin rakastajatteren, puolalaisen kreivittären Marie Walewskan hyppysistä 1850-luvulla
Kaupassa oli niin hyvännäköisiä maa-artosokkia että oli pakko ostaa pussillinen. Niin oli ostanut murukin, joten viikonloppuna oli tarjolla maa-artosokkaa parina eri versiona
Syksy on sienien aikaa. Metsät ovat täynnä erilaisia sienestäjän herkkuja. Vaikka emme olekaan mitään super sienestäjiä tai varsinkaan sieniasiantuntijoita, niin kyllä joka syksy sienimetsään on ainankin kerran päästävä
Tämä talvipäivän lämmittävä ja maukas keitto levittää kotiin ihanaa valkosipulin tuoksua. Keiton aineksina olevat juurekset ovat lisäksi terveellisiä ja talvellakin edullisia
Teresa Välimäen sienikeitto saa upeita makuvivahteita tryffeliöljystä ja sherrystä. Viimeistele sienikeiton pinta yrttismetanalla ja voissa rapeiksi paistetuilla sieniviipaleilla
Minulla on ollut jo pitkään haaveena kokeilla Beef Wellingtonia. Juurikin sen takia, koska useissa kokkiohjelmissa kyseinen, minulle ennestään tuntematon, ruoka tulee vastaan hyvin useasti
Muistan aikoja kun päivittelin miestäni, joka ei keittiössä paljon häärännyt. Itse jouduin ruuat laittamaan ja tiskit tiskaamaan, miehellä ollessa aina jotain “parempaa” tekemistä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.