Pataleipä
Hyvä Suomi-ruoka  -  arkeen ja juhlaan
Hyvä Suomi-ruoka - arkeen ja juhlaan
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • pata
  •  
  • Raaka-aineet
  • 7 dl jauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 3.5 dl reilusti kädenlämpöistä vettä (n. 42 astetta)
  •  
  • Ohje
  • 1 ) Kaikki kuivat aineet sekoita keskenään
  • 2 ) Kaada vesi sekaan ja sekoita,mutta ÄLÄ VAIVAA!
  • 3 ) Jätä taikina-kulhoon kelmun alle nousemaan, noin kolmeksi tunniksi.
  • 4 ) Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja anna kohota liinan alla vielä 30min.
  • Sen jälkeen pyöräytä pöydällä palloksi.
  • 6 ) Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata uuniin kuumenemaan.
  • Pataa ei tarvitse voidella.
  • 7 ) Laita taikina-pallo kuuman padan pohjalle ja kansi päälle.
  • 8 ) Paista leipää uunissa, kannen alla n. 30min.
  • Ota kansi pois ja anna leivän olla uunissa vielä 15 min 7) Kumoa lämmin, rapea leipä pöydälle, nauti lämpimänä tai peitä liinalla.

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.