Niinhän se on Pekka Heikkisenpuu-uunileipäkin kovaa pinnasta, mutta pehmeää sisältä. Tammikuu on niin terveellinen kuukausi, että teinpataleivänkin pelkästään ruisjauhoista
Pataleipää maistoin ensimmäistä kertaa siskoni tekemänä viime jouluna. Vaikka leivon aika paljon niin leipiä en ole kauheasti tähän mennessä vielä tehnyt, ainakaan ihan normaalia leipää
herkullinen ja rapeakuorinen leipä on helppo ja nopea laittaa illalla. Taikinaa ei saa vaivata. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän pataleipä saa makua
Meidänpataleipään eksyi erilaisia siemeniä, ohrahiutaleita, spelttijauhoja sekä vehnäjauhoja. Siispä perjantai-iltanapataleipä valmistumaan ja aamulla saa nauttia tuoreesta leivästä
Testasin gluteenitonta pataleipää ihan muuten vaan. Käytin taikinanesteenä ananas-porkkanamehua, en porkkanamehua (kun en löytänyt sellaista) kuten ohjeessa oli
Mutta nyt taidan maistaa palan uunituoretta gluteenitonta pataleipää. Paljon kehuja keränneet Polly-browniet ovat suuria suosikkejani, mutta hyvänä kakkosena tulevat mm
Annin uunissa -blogissa oli tehty juustoista pataleipää ja siitäpä minäkin sain idean. Ohjeeseen otin mallia Annilta, mutta tein kuitenkin sen mukaan, mitä aineksia omasta kaapista sattui löytymään
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.