V. i. k. o. n. l. p. u. s. t. e. h. d. ä. y. a. v. r. S. P. m. ö. j. T. b. g. M. H. J. E. L. ,. ). 7. 0. 5. 1. 3. 4. -. f. (. 2. R. K. N. A. <. ) l. d l
Sunnuntaina oli sen verran viileää, että lämmittävä pataruoka alkoi kuulostamaan oikein hyvältä, ja koska sunnuntaina on vielä aikaakin kunnon uunissa haudutteluun alkoi burgundinpata valmistua niistä aineista mitä nyt sunnuntaina kaapista sai kasaan haalittua
Syksyiset säät ovat saaneet käpertymään sohvan nurkkaan ja selailemaan Meri-Tuuli Lindströmin uutukaisen Pataruokaa*-kirjan sivuja ja muistelemaan tunnelmallisia julkkareita
Jos on aikaa, kannattaa tehdä pataruokaa. Lehdissä pataruokaohjeiden yhteydessä puhutaan aina reippaasta ulkoilusta, mutta ajan voi käyttää vaikka sohvalla makoiluun ja hyvän kirjan lukemiseen, - tai päikkäreihin kuten minä tänään
Viime viikolla kun ensilumi satoi maahan, teki mieli tehdä jotain ihanaa mausteista pataruokaa. Muistin, että Samasta padasta-kirjassa oli resepti linssi-kasvispataanjoka sopii myös pienemmille sormiruokailijoille ja taaperoille
Nämä kesän hellepäivät eivät välttämättä kovin houkuta pitämään uunia tuntikausia päällä tehdäkseen pataruokia, mutta tätä kannattaa kyllä heti kokeilla kunhan tulee syksyn ensimmäiset viileät säät
Pataruoka maistuu pakkasella Määrä. Burgundinpata on ranskalainen klassikkoruoka. Sen voi valmistaa naudan sisäpaistista, mutta oman arominsa pata saa riistasta, vaikkapa saksanhirvestä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.