Keittiöelämää edelleen… ja digikuvausta. Että minä tunsin itseni viisaaksi kun puolelta päivin seisoin kujallamme kumpparit jalassa keskellä kuralätäkköä ja naapurin rouva oli juuri reippaana lähdössä kävellen Hulareille (joista minä edelleen kieltäydyn…)
Pehtoorin salaattia ja kartano-salaattia. Pehtoorin salaattia ja kartano-salaattia. Tänään kokkailin kesäisen kevyttä ruokaa eli tarjolla oli pinaattilohta, hedelmäistä salaattia ja uusia perunoita
Luentoa tehdessäni, yhtäkkiä tajuan, että se riojalainen viini, jota joskus syksyllä täällä kehuskelin, viini, joka on nimeltään QP, tarkoittaa äpärän äitiä
Kun tammikuussa pehtoorin kanssa tehtiin tyttären läksäreihin niitä kanawrappeja jäi broilerin luita ja muita roippeita kattilallinen ja keittelin niistä lientä pari litraa
Mikä ihana italialainen päivällinen. Kävin aamulla normaalin lauantaikierrokseni ja toin siltä reissulta ainekset meidän ylivertaisen hyvälle sapuskalle
Surkea keli, eikä paljon ei ole leuhkimista tämän päivän tapahtumilla tai onnistumisilla. Niinpä ehkä palaankin vielä teemaan ”Oululainen ruokakulttuuri” … ette arvaakaan kuinka kätevästi (tai noh, kätevästi ja kätevästi) voikaan vetää puolivuosituhatta Oulun historiaa ja ruokakulttuuria ja vielä imagoakin puolikkaaseen liuskalliseen paperia
Joulun perinteinen imelletty perunaloora. En lapsena pitänyt imelletystä perunalaatikosta, mutta sitä piti joka vuosi maistaa ja äitini on joka joulu valmistanut imellettyä perunalooraa periaatteessa vain itselleen
1 ruukku Järvikylän Pehtoorin salaattia. 1 ruukku Järvikylän Pehtoorin salaattia. Koko kevät oli niin hektistä aikaa, ettei jäänyt aikaa tavata ystäviä lähellekään tarpeeksi
Eihän minun mitään erityistä jouluksi pitänyt tehdä, mutta ku…. Tulin ostaneeksi keittokirjan nimeltä Lakritsi ja sen sivuilla silmiin ja makuhermoon, ihan vain aavistuksena, sattui ohje ”Lakritsikorput”
Viikonlopuksi kalaruokaresepti hakusessa. Tässäpä olisi. Kun palasimme pohjoisesta jokunen viikko sitten, ehti automatkan aikana radiossa tulla ainakin viisi kertaa Yhteishyvä-lehden mainos
Eilen söimme Peehtoorin perunalooraa ja hyvää täytyi olla koska ruoka meni kaikki samalta istumalta. 400 g jauhelihaa1 sipuli1 tl suolaa1/2 tl mustapippuria10 kpl perunoita300 g raejuustoa2 1/2 dl soijajuomaa (maitoa)3 kananmunaa1 1/2 dl juustoraastettaRuskista jauheliha ja hienonnettu sipuli
Pikaisella hakemisella tämä resepti taitaa blogistani puuttua. 1980-luvun lopulla mikrouuniruoan valtakaudella tein tätä mikrossa Valioruokaa mikrolla -kirjan ohjeella
Sain aikanaan pikku-Pehtoorin mukaani kun muutin ensimmäiseen omaan kotiini Turkuun, mutta valitettavan sattumuksen takia tiemme erkanivat liian varhain
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.