300 g
pötkön neljään ossaan. Maustoin piänellä tilkalla grilliöljyä, rypsiöljyä, sormisualaa, mustapippuria ja valkosipulirouhetta. Miäs grillas ne pötköt, ne täytyy jättää mein miälestä reilusti mediumiks. Ku on käyny pakkasen kautta, ni uskaltaa mukuloillekki syättää. Mut sit niihin perunoihin.
Chili ja kurkuma ovat erinomaisia talvimausteita lämmittävien ominaisuuksiensa vuoksi ja mihinpä ne uppoaisivatkaan paremmin kuin tomaattipohjaiseen ruokaan
Kuori ja suikaloi perunat, kuten Janssonin kiusaukseen. Keitä kerma ja maito, anna porista hetki. Säästä pari tillinoksaa koristeluun, hienonna loput ja kääntele kattilaan perunoiden kera
Kevään ja kesän aikana on ollut hirveästi kaikkea tekemistä, kiirettä ja ihan puhdasta laiskuutta. Jotenkin kynnys kirjoittaa mitään nousee muka kauhean korkealle ja siirrän sen huomiseen
Koska uunimme on tässä väliaikaiskodissa hyvin epäluotettava, oli helpointa tehdä liha nopeasti pannulla ruskistaen ja vain hetken kypsentäen miedolla lämmöllä uunissa
Kiirettä on pitänyt ja mielessä on olleet ihan muut kuin ruokajutut. Vihdoinkin mulla on kesäloma ja aikaa vähän keskittyäkkin ruoanlaittoon ja blogin päivittämiseen
Marinoi pihvit ja aseta ne sopivaan vuokaan. Peitä vuoka tuorekelmulla ja nosta kylmiöön. Siirrä perunat pystyasentoon kattilaan ja lisää kanalientä niin että puolet perunoista peittyy
Levitä tämän jälkeen seuraava kerros perunaaja valkosipulia ja jälleen kermaa perunoiden peitoksi. On hyvä välillä pitää muutama tietokoneeton ja puheliton päivä, että muistaa taas miten mukava siellä ulkona on lumessa touhutakaan
Sunnuntain lounaan pääraaka-aineiksi oli varattu lohta japerunaa, varmat ja vähän tylsätkit aineet. Tosin tehdessäni pikaisen katsauksen blogiin, juuri näitä makuja ei ole blogattu
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.