Picanha, Brasilialaista keittiötä. Taannoin Brasilian reissulla ei voinut olla törmäämättä Picanhaan. Picanha on siis lihaa, hyvää lihaa grillissä valmistettuna ja oikealla tavalla puugrilli tai hiiligrilli oli tulen lähteenä
Vartaassa grillattuun picanhaan liittyy meillä erityisen lämpimiä muistoja toissavuotiselta Madeiran reissultamme, jolloin pääsimme maistamaan tätä grillilihojen kunkkua ensimmäistä kertaa
Lähdimme viikonloppuna kauppaan hakemaan mitä tahansa lounasta (monesti jotain nopeaa jauhelihasta, kanasta tai lohesta), mutta iskinkin kaupassa silmäni lihatiskin vasikan picanhapaahtopaistiin
Juomaksi sopivat olut ja akvaviitti. Kokeilkaapa, Korppoon kaviaarileipää eli Saariston suolasilakkaleipää - miten mainiota makea saaristoleipä on suolasilakkatahnan ja ranskankerman kanssa
Vasikan picanha pannulla. Viimeksi maistettua. Ihana isänpäivän menu yhdelle ja toiselle isälle. 4. 11. 2015. Lähes klassinen italialainen täytetty kaniini
0,5 dl akvaviittia. Valmistele ja puhdista lintu ja kuivaa se sisältä keittiöpaperilla. Työnnä yrtit linnun sisään ja mausta sekä ulko- että sisäpuolelta suolalla ja pippurilla
Herkullisen picanhan herkullisin pala, kulmabiitti. Vasikan picanha on erityisen maukasta lihaa. Tällä kertaa otin ilon irti kakluunin hiilloksesta grillaamalla pihveiksi leikatun picanhan makurasvaan rapean pinnan ja hiilloksen maun
Ihan ulkofileen vierestä etelä-amerikkalaisen leikkaustavan mukaan leikattu picanha on täysikasvuisella pihvinaudalla paksun makurasvakerroksen peitossa, mikä pitää lihan grillatessa aivan erityisen mehevänä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.