Vadelmakuppikakkuja. Helteet tulivat tässä asiassa minulle kalliiksi, sillä lämpö kuivatti lähimetsän ja pihan vadelmapuskat niin pahasti, ettei niistä riittänyt marjoja poimittaviksi
Jaa tämä kirjoitus ⤵Suolainen piirakka. Gluteeniton sellainen ja vieläpä maidotonkin. Piirakka säilyy jääkaapissa vaivatta useammankin päivän eli toisin sanoen niin kauan kuin se välttyy terveystietoisten herkkusuiden lusikoinnilta
Tässä piirakassa on hyvin samanlaiset ainekset, keksien tilalla rapea piirakkapohja, joka paistetaan kypsäksi ja sen jälkeen kuuman pohjan päälle laitetaan paloiteltu suklaa sekä puolitetut vaahtokarkit
Joka juhlissa on myös suolaisempaa tarjottavaa, ja niistä ehdoton suosikki on poropiirakka. Mutta herkullisuusdesta ei tingitä ja sitä tuovat täytteen ainekset
sekoita huoneen lämpöinen voi, sokeri ,suola jajauho keskenään muruiseksi seokseksi. Sekoita kermaviili ja muna seokseksi ja lisää se hiivan kanssa taikinaan
Nyt kun jääkaapissamme oli ylimääräisiä mansikoita, ajattelin hyödyntää ne tähän. Koristelussa voi käyttää myös muita marjoja tai vaikka tuoreita hedelmiä
Nypi rasva, suola javehnäjauhot ryynimäiseksi ja lisää vesi nopeasti sekoittaen. Paloittele pinnalle fetajuusto, ripottele oliivit (joita voit halutessasi paloitella) ja lisää aurinkokuivatut tomaatit hienonnettuna, samoin paloiteltu paprika ja tuore basilika
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.