Puolikas vapaapäivä, kevätaurinko ja ruhtinaallisesti aikaa. Tänään oli hyvä päivä viipyillä vähän pidempään ruokakaupassakin ja makustella, minkälaista ruokaa tekisi mieli
Viime aikoina on tullut valmistettua kovin mielikuvitusköyhiä perusruokia. Vaikka nakkikeitto ja makaronilaatikko hyviä ruokia ovatkin, nyt oli jo pakko lähteä hakemaan ruuanlaittoinspiraatiota jostain vähän kauempaa
Viikonlopun jälkeen teki mieli potkaista arki käyntiin kepeällä keitolla. Vaikka kasvissosekeitot ovat viime aikoina alkaneet tuntua jo vähän väsyneiltä, päätin antaa tälle Jamien käsialaa olevalle keitokselle mahdollisuuden - onhan palsternakka yksi lempijuureksistani
Iloinen ruokailuhetki hyvässä seurassa ja höyryävän fonduepadan ääressä on oiva illanviettotapa, joka sopii mielestäni erityisen hyvin näin kevättalveen
Nyt laahataan aika reippaasti jäljessä keittokirjarintamalla. Hanna ja Alexander Gullichsenin toinen keittokirja taisi ilmestyä vuoden alussa, mutta meikätyttö ottaa tässä vasta tuntumaa kaksikon ensimmäiseen teokseen, Safkaa – Parempaa arkiruokaa
Eggs Benedict on New Yorkista kotoisin oleva brunssiklassikko. Sen alkuperästä liikkuu jos jonkinmoista tarinaa, mutta totta on ainakin se, että sen kehitetty 1800-luvun puolivälin jälkeen
Joskus, toisinaan, kun töidenjälkeisessä flegmaattisessa tilassa heittelee jääkaapin sisältöä paistinpannulle, tulee keksineensä oikein mainion arkiruuan
Savu ja sinappi ovat ovat ehdottomasti kesän tuoksuja ja makuja. Helppo ja nopea kastike esimerkiksi savustetun lohen kylkeen syntyy nopeasti sinappikurkkusalaatista ja kermaviilistä
Tämä talvipäivän lämmittävä ja maukas keitto levittää kotiin ihanaa valkosipulin tuoksua. Keiton aineksina olevat juurekset ovat lisäksi terveellisiä ja talvellakin edullisia
Mihin tämä aika oikein katoaa. Olen aika varma, että korvamerkkasin Ruokahommia-blogin siemenleipäreseptin ihan vasta jokunen viikko sitten, mutta kas, siitähän tulee kohta kuluneeksi kaksi vuotta
Thaimaalaisen ruuan kokkaaminen kotioloissa on jäänyt minulta aivan tyystin. Syy on yksinkertainen. kun aivan kotinurkilta löytyy muutamakin aivan erinomainen thaikkupaikka, takeaway on ollut ystäväni tässä jo hyvän tovin
Villiyrtit ovat olleet tälle cityihmisille vähän sellainen suuri tuntematon. Myönnän, että olen asioikseni lähtenyt poimimaan pusikosta nokkosta ja voikukkaa tasan nolla kertaa
Wokkiruuat olivat vielä jokunen vuosi sitten ihan ykkösjuttu keittiörintamalla. Ei siitä nyt ihan kamalan montaa vuotta ole, kun lempiruokani muodostivat nuudelit, pakastewokkivihannekset ja sweet chili -soosi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.