1. Sekoita hiiva kylmään veteen ja lisää sokeri sekä öljy.
2. Lisää nesteeseen 3 dl jauhoista ja sekoita koko ajan siten, että löysä taikina on samettisen tasaista.
Anna taikinan levätä tässä vaiheessa reilu kymmenen minuuttia. (Tällä välillä voit vaikka valmistaa tomaattikastikkeen.)
3. Lisää taikinaan loput jauhot ja suola. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi ja jatka vaivaamista vielä hetken aikaa.
Jätä taikinapallo vedottomaan, lämpimään paikkaan ja anna sen nousta liinan alla kaksinkertaiseksi. Sen jälkeen jaa se kolmeen osaan ja kaulitse kukin osa ohueksi, ison lautasen kokoiseksi pizzapohjaksi.
Tomaattikastike
Laita tomaattimurska, oliiviöljy, suola ja yrtit (voit oman maun mukaan lisätä mitä pihasta löytyy) kattilaan ja keitä reilu pari minuuttia. Kiehuva tomaattimurska roiskuu, joten varo itseäsi ja pidä pikkuväki loitolla.
Anna tomaattikastikkeen jäähtyä hiukan.
-
Laita kaasugrilli lämpenemään. Itse laitoin kolmipolttimisen grillin maksimilämmöille, vaikka käytin vain parilan puolta grillistä.
Varaa täytteet grillin viereen, mistä ne on helppo rakentaa pohjan päälle.
Nosta ohueksi kaulittu pizzapohja parilalevylle, levitä kolmasosa tomaattikastikkeesta (n. 1,5 dl) pohjan päälle, sen jälkeen mozzarellaraaste (pari desiä) ja parmankinkkusiivut. Päälle ripotellen oliiviöljyä ja kansi kiinni.
Anna pizzan olla grillissä n. 4 minuuttia, mutta tarkista aika oman grillisi lämpötilan mukaan. Pizza on kypsä kun reunat saavat väriä ja päällä oleva juusto on sulanut.
Ota pizza pois grillistä, laita se esim. puiselle leikkuualustalle ja lisää päälle tuore rucola sekä rouhittua mustapippuria.
E. n. m. e. i. a. u. t. l. ä. k. s. ,. r. j. o. p. V. y. v. h. T. N. w. W. d. -. P. c. A. 1. 6. 0. ö. S. b. J. f. g. L. K. R. Ä. B. M. O. 2. /. 3. 4. 5. 7. z. 8. t l. d l
N. y. t. h. e. i. k. o. r. m. s. a. p. n. ä. D. T. u. l. M. P. ö. j. ,. v. W. K. O. H. J. A. 4. 0. g. 1. Ä. Y. E. L. d. c. 5. -. 2. U. ). f. 9. %. 7. 8. 6. V
Voit toki leipoa oman pitsapohjasi, mutta valmispohja sopii mainiosti tähän nopeaan pitsaan. Kun pitsa tulee uunista, laita prosciuttoviipaleet ja halkaistut kirsikkatomaatit sen päälle
Viime lauantaina oli lopulta aika kokeilla valkoista pitsaa ihan itse. Flammküchen, tarte flambee, on keskieurooppalainen versio pitsasta, ja siinä tomaattikastike korvataan ranskankermalla
Viikonlopun kokeilevassa keittiössä oli tällä kertaa vuorossa kevyt pitsa. Olen jo pitemmän aikaa miettinyt vaihtoehtoa normaalin pitsapohjan tilalle, ja useampia reseptejä yhdistelemällä sainkin aikaan pitsapohjan ja itse pitsan, joka on kevyt, kuitupitoinen ja proteiinipitoinen
M. e. i. l. ä. o. n. v. h. d. k. I. a. O. K. s. u. g. r. t. p. j. m. -. y. V. B. S. 9. 0. ,. ö. G. H. b. q. T. C. F. P. Q. c. L. 8. 1. 2. (. ). N. A. f. 4
Pitsapohja on kyllä hankala saada juuri kohdalleen. Hetki siinä menikin, että sai aikaan juuri sopivan pitsapohjan, mutta luulempa että tällä ohjeella tulen tekemään jatkossa kaikki pitsat
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.