Tehtävänanto. modernia suomalaista perinneruokaa. Eli jotain, mutta uudella tavalla tehtynä. Minä suuntasin katseeni yllättäen Japaniin ja ruokalajiksi päätyi poronkäristys, joka on klassiko jos jokin ja jota minä en ole koskaan valmistanut
Maaliskuun ruokahaasteen aihe on palsternakka - minulle varsin outo juures. Vaikka muutenkin rakastan japanilaista keittiötä (nihon ryōri, 日本料理 tai washoku, 和食) niin ruokahaastevastauksissani tämä on erityisesti korostunut
Parsa-aika on taas parhaimmillaan. Yksi pitää vihreästä, toinen valkoisesta, kolmas molemmista. Vihreä ja valkoinen parsa (アスパラ・asupara) ovat tismalleen sama kasvi, valkoinen on vain kasvatettu pimeässä tai mullan alla
paistettua kananmunaa/tamagoyakia (japanilaisittain maustettu kananmunarulla). Nämä riisipallot sopivat todella hyvin mukavaksi vaihteluksi evääksi käsinsyötävyytensä ja säilyvyytensä vuoksi
Tämän loppukesän ramenkeittoni päätähtenä loisti japanilaisittain marinoitu ja grillin kautta keittoon päätynyt naudan kuvepaisti, jonka lisäksi nakkelin keittoon runsain mitoin kauden kotimaisia kasviksia
Chicken katsu eli japanilaisittain friteeratut kananpalat. Sushi on ollut mieliruokaani jo pitkään. Olen pikkuhiljaa alkanut tutustua tarkemmin japanilaisen keittiön muihinkin ihanuuksiin, ja sen vuoksi innostuin tästä yksinkertaisesta annoksesta luvattoman paljon
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.