Olimme säästelleet pakastimessa köllöttelevää sisäfilettä sopivaa hetkeä varten. Lisukkeeksi olisi sopinut peruna missä tahansa muodossa, mutta halusimme annoksesta hieman kevyemmän, joten tarjoilimme poronja sienimuhennoksen vihreiden neulapapujen kanssa
Paahda sokeri, porkkanat ja sipulit. Lisää punaviini, kuusenkerkkäsiirappi ja demi-glase kastikepohja. Keitä kokoon, siivilöi, lisää voi ja tarkista maku
Poron sisäfileetä, maa-artisokkapyreetä, paahdettuja kasviksia ja karpalokastiketta. Hän on toiminut mentorinani monessakin ruokaan liittyvässä jutussa ja viime viikonloppuna päästiin taas pitkästä aikaa yhdessä keittiöön
Valitsin mureaa poronsisäfilettä, joka on yksi parhaista riistaherkuista. Tänä vuonna lumi antaa odottaa itseään Etelä-Suomessa ja siksi inspiroiduin adventtiateriasta, joka vie vihreän metsän helmaan, kotikuusien juurelle
½ dl soijaa. ½ dl soijaa. 500 g Poron ulkofilee. 2 rkl konjakkia tai viskiä. 2) Sekoita keskenään öljy, soija, konjakki, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. 3) Laita ruskistetut porofileet uunivuokaan ja kaada marinadi päälle. 10 minuutiksi ja tämän jälkeen leikkaa paloiksi. Kaada sekaan 2dl kermaa ja suurusta Maizena kastikesuurusteella (tai veteen sekoitetuilla jauhoilla). 500 g Poron ulkofilee. 2 rkl konjakkia tai viskiä
V. o. i. k. a. u. h. s. t. H. m. n. b. l. g. r. v. e. p. j. ä. K. 1. 0. ,. 4. 3. S. y. ö. ). J. d. f. P. L. T. -. c. 8. M. 2. (. /. A. N. O. ". w. G. 5. Ä. E. t l
Hiero lihaan suolaa, mustapippuria ja rosmariinia. Sekoita soijakastike, hunaja, sinappi ja öljy. Huuhtele uunivuoalta paistoliemi kastikekasariin pienellä vesimäärällä, lisää fondi ja kerma
Vanhempani kävivät tuossa viikko sitten täällä etelässä kyläilemässä meillä ja mikäs sen parempi tapa juhlistaa iloista perhetapaamista kuin leipoa kakku
Possun sisäfilettäja omenakastiketta on jo aiemminkin blogissa valmistettu, mutta ei yhdessä. Sehän ei periaatteessa tarvitse kaveriksi kuin aitoa voita ja ripauksen suolaa
Vihdoin on aikaa istahtaa alas ja kirjoittaa viime lauantaisesta pääruuasta. Jälkiruoka oli tietysti kaikkein lakritsaisin, mutta kyllä minä pääruokaakin sain aniksesta ja fenkolista lakritsaista aromia
Lisukkeeksi tein avokadorisottoa ja salaattia. Mausta fileet ja paista ne kauniin ruskeiksi pannulla. Viipaloi juusto yhtä moneen siivuun ja paista vuohenjuustopalat pannulla
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.