punaviini, vesi, karpalot, fariinisokeri, riistafondi ja mustapippuri. Meillä oli jo muutaman viikon ollut pakkasessa lahjaksi saatua poron sisäfileetä, jonka päätimme viimeinkin valmistaa
Olimme säästelleet pakastimessa köllöttelevää sisäfilettä sopivaa hetkeä varten. Eräänä viikonloppuna sopiva hetki sitten tuli kun halusimme hyvää ruokaa ja lasillisen punaviiniä
Poron sisäfileetä, maa-artisokkapyreetä, paahdettuja kasviksia ja karpalokastiketta. Hän on toiminut mentorinani monessakin ruokaan liittyvässä jutussa ja viime viikonloppuna päästiin taas pitkästä aikaa yhdessä keittiöön
Ja teemani mukaan tarjoilin sitä kuusenkerkkäsiirapista japunaviinistä keitetyn kastikkeen kera. Valitsin mureaa poronsisäfilettä, joka on yksi parhaista riistaherkuista
täyteläinen, hapokas. Parsa japunaviini kuulostaa ehkä ensi kuulemalta erikoiselta yhdistelmältä, mutta mielestämme grillatun vihreän parsan hieman robustimpi maku istui tähän kokonaisuuteen kuin nenä päähän
Haluan nostaa jälleen yhden helmen mun reseptiarkistoista, nimittäin tämän viiden ainesosan suklaakakun joka on paitsi jauhoton myös ilman valkoista sokeria
½ dl soijaa. ½ dl soijaa. 500 g Poron ulkofilee. 2 rkl konjakkia tai viskiä. 2) Sekoita keskenään öljy, soija, konjakki, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. 3) Laita ruskistetut porofileet uunivuokaan ja kaada marinadi päälle. 10 minuutiksi ja tämän jälkeen leikkaa paloiksi. Kaada sekaan 2dl kermaa ja suurusta Maizena kastikesuurusteella (tai veteen sekoitetuilla jauhoilla). 500 g Poron ulkofilee. 2 rkl konjakkia tai viskiä
V. o. i. k. a. u. h. s. t. H. m. n. b. l. g. r. v. e. p. j. ä. K. 1. 0. ,. 4. 3. S. y. ö. ). J. d. f. P. L. T. -. c. 8. M. 2. (. /. A. N. O. ". w. G. 5. Ä. E. t l
Parhaimmillaan suklaamousse on oikein täyteläistä ja ihanan pehmeää, silloin sitä ei tarvitse edes syödä paljon kerralla vaan pienempikin määrä riittää
Kaalilaatikon pitää olla tarpeeksi kostea, täyteläinenja mielummin hieman makeahko. Tässä kaalilaatikkoreseptissä on koostumus ja maku jokseenkin täydellistä
M. o. n. i. v. a. r. m. k. p. s. t. ä. y. e. l. u. j. Y. ,. d. b. g. h. E. J. -. T. ö. R. (. w. ). K. S. 2. x. 0. c. 5. 7. 1. 4. 9. 3. 6. V. L. A. 8. H. P. N. U. O. ) l. m l. t l
Hiero lihaan suolaa, mustapippuria ja rosmariinia. Sekoita soijakastike, hunaja, sinappi ja öljy. Huuhtele uunivuoalta paistoliemi kastikekasariin pienellä vesimäärällä, lisää fondi ja kerma
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.