Tämä tarteTatin on tehty hieman tavallisesta poiketen, sillä keittiöstäni ei löydy valurautapannua, eikä keraamista uunivuokaa jota voisi kuumentaa liedellä, joten karamellisoin omenat kattilassa ja siirsin karamellisoituneet omenat sen jälkeen uunivuokaan joka oli mielestäni sopivan mallinen piiraan paistoon
Tartetatin on ollut pitkään listalla mitä haluaisi kokeilla tehdä. ) Tartetatin tuli tehtyä, mutta hieman oioin mutkia ja en tehnyt itse taikinaa vaan käytin pakkasessa olevaa valmista lehtitaikinaa
-. -. -. J. o. s. k. u. 2. 0. l. v. n. a. p. i. V. e. h. d. ä. t. m. ö. r. S. j. y. M. T. ,. O. E. A. L. K. 1. 5. g. 3. 7. /. 4. R. N. Y. P. d l. t l. k g
-) Kakusta riitti pieniä paloja n. Pistele haarukalla taikinan päälle reikiä, että torttu saa hieman ilmaa ja suurimmat höyryt pääsevät taikinan alta pois
Tarte au citron. 8-10 palaa. Nosta piirakka varovasti uunin keskitasolle ja paista 25-30 minuuttia, kunnes täyte on juuri ja juuri hyytynyt. Piirakkapohja ennen uunia Täyte ennen uunia 8-10 palaa
-. -. -. T. ä. y. t. m. ö. n. ,. e. i. k. r. u. o. a. v. l. s. j. p. O. h. H. d. V. J. g. M. (. F. c. b. K. L. ). C. è. 3. ½. 2. 1. /. 4. P. S. 6. G. 0. A. N. d l
-. -. -. -. -. -. M. i. e. l. s. t. ä. n. a. r. o. v. k. ,. m. u. I. h. y. p. j. N. A. V. d. P. T. O. E. 5. g. 6. 8. 1. 2. c. S. (. ). K. L. ö. 0. f. b. H. t l
-. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. T. a. r. t. e. i. n. o. m. p. k. s. l. ,. j. h. ä. u. H. v. 1. 8. 0. y. g. d. Y. ö. A. R. E. I. N. (. 4. 5. 2. ). 3. 7. C. 6. G. S. L. J. /. V. M. c. K. P. d l
-. -. -. T. a. l. o. m. e. t. k. n. s. v. u. p. i. j. h. ä. S. y. r. d. ,. ö. K. H. f. P. b. g. L. V. R. 4. 1. 2. 5. /. 3. . 7. F. z. Ö. (. ). A. W. w. c. I. x. G. M. B. E. l. d l. t l
-. -. -. -. S. y. k. s. o. n. m. e. i. d. a. j. p. ä. u. t. v. l. h. r. L. K. V. ö. R. ,. M. T. g. P. ". –. O. 4. G. 7. 5. 1. 3. /. 2. 0. (. ). A. c. °. C. f. N. Ä. d l. t l
-. -. -. -. -. -. -. K. o. k. e. i. l. t. u. a. n. m. r. s. ä. d. p. v. N. y. h. ,. j. E. H. ö. S. A. M. c. R. x. J. C. g. w. f. –. F. &. B. V. T. P. 2. 5. 0. 6. 1. b. 3. L. 9. 8. 4. d l. t l
tartetatin. fi-sivustonblogi-haasteeseen. Käytin murotaikinaan tummaa ruokosokeria ja maustoin kerman fariinisokerilla ja näin sain paremman ja terveellisemmän tartetatinin
tartetatin, joka valmistetaan kanttarelleista, sipulista ja vuohenjuustosta. onni, että facebookin uutisvirtaan ilmestyi Pata porisee -blogin suolainen
Ranskalaiselle keittiölle perinteinen TarteTatin pääsi tänään ensikokeiluun keittiössäni. (Käytin itse kahta pientä vuokaa mutta voit tehdä myös isoon, halkaisijan tulisi olla 15-20cm). Paista 175 asteessa 10-20 minuuttia vuuan koosta riippuen
Keitä kunnes voi-sokeriseos alkaa tummua ja karamellisoitua. Tämän tarteTatinia, eli ranskalaista alkuperää olevaa omenapiirakkaa mukailevan karamellisoidun omenakeikaus piirakan valmistin tosiaan vain alkuperäistä reseptiä mukaillen, sillä keittiöstäni ei löydy valurautapannua, eikä keraamista uunivuokaa jota voisi kuumentaa liedellä, joten karamellisoin omenat kattilassa ja siirsin karamellisoituneet omenat sen jälkeen uunivuokaan joka oli mielestäni sopivan mallinen piirakan paistoon
Sain toissa viikonloppuna äidiltäni kasan omenoita ja niille piti keksiä hyvä käyttötapa - Tuloksena oli ranskalainen omenapiirakka eli tartetatin tai oikeastaan monta sen miniversiota
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.