N. y. t. e. k. s. o. i. a. u. n. l. m. -. S. ,. j. r. ä. h. v. d. p. E. L. z. R. M. ". ). J. I. g. H. O. ö. A. f. T. (. 2. 5. 1. 0. 4. /. K. 8. 3. P. ) l. d l. t l
Miniruisleivät, ei kun. Näitä pikkuleipiä tein syksyllä mieheni valmistujaisiin. Tavoitteena oli laittaa tarjottavaksi ihanan tuhteja suklaakeksejä, joissa maistuu kunnolla suklaa
Rapsakan lohen ohje löytyi Maku -lehdestä, mutta tuunasin hieman, koska ohjeessa oli ruislimppua ja sitä ei kyllä kotoa löytynyt, joten hapankorput saivat toimia ja nehän toimi vallan mainiosti
Mä käyn henkilökohtaista juures-kasvis-salaatti-sotaa. Olen mielettömän laiska niitä tekemään ja jopa mielettömän huono ottamaan vaikka salaattia lautaselle, jossain lounaspaikassa (no, koska ne ei kyllä herätä useimmiten ruokahalua)
Juuritaikinaan tehty ruisleipä ei ole vaikeatekoista, mutta täytyy muistaa, että juuren täytyy antaa tekeytyä yksi vuorokausi ja valmistakin taikinaa on hyvä kohottaa pitkään
Syksyn tai jo alkutalven iltojen kylmyyttä vastaan keitin kasvissosekeiton. Lämmintä keittoa on ihana nauttia kynttilän valossa, kun ulkona on asteet lähempänä nollaa
Lisää seokseen nyt vettä ja ruisjauhoja, molempia 3 1/2 dl. Jätä seos happanemaan vielä 12. 24 tunniksi. Mitä kauemmin hapatat juurta, sitä happamempaa leivästä tulee
Reuben-leivän synnystä on useampia tarinoita, mutta se sisältää säilykelihaa, sveitsiläistä juustoa, hapankaalia ja salaatinkastiketta ruislimpusta tehdyssä kerrosvoileivässä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.