Moni muistaa lapsuudenkotoa tai mummolasta ihanan vaaleanpunaisen vispipuuron, jota tehtiin syksyisin tuoreista puolukoista tai talvella puolukkasurvoksesta
Kuin vispipuuroa – vadelma-herukka chiapuuroa. Oheinen chia”vispipuuro” on tehty liotetuista chiansiemenistä, kyllä niistä voi saada aikaiseksi ihanan pehmyttä ja kuohkeaa puuroa
Ajattelin tänään jakaa yhden mun takuuvarman ja nopean puuron / jugurtin korvikkeen. Mun mielestä Chia-vispipuuro nimi ei anna oikeutta tälle herkulle, joten kutsun sitä itse yksinkertaisesti Chia herkuksi
Ruisjauhopussin kyljestä löysin ruispuolukkapuuron ohjeen ja keittelin yhden satsin sitä. Samalla sain idean kokeilla vatkata sen mannavispipuuron tapaan ja vautsi vau, minä ainakin yllätyin positiivisesti
Ja kun näen ensimmäiset mustakaalit, niin alan välittömästi haikailemaan Toscanan auringon alle nauttimaan ribollitasta eli italialaisesta jauheliha-kasviskeitosta
Puolukkapullia ajattelin pyöräyttää seuraavaksi. Kesän jälkeen alkaa maistumaan erilaiset puurot, yksi koko perheen suosikki on vispipuuro ja sitä tehtiin tällä kertaa puolukoista
Oman vispipuuroni keitin spelttimannaan enkä lisännyt sokeria laisinkaan, kun tämä oli ihan arkiherkku ja ajattelin, että suklaa antaa sopivasti häivähdyksen makeutta ja tarvittaessa sokeria voi ripotella puuron päälle
Täällä on nyt kova virkkaus ja kutomis vimma päällä. Ja syömme pois maanantain ja tiistain ruokia, minulla on nyt jotenkin hakusessa tämä kokkailu näille pienille joIta tässä syksyllä on hoitoon tullut
Mun mielestä herukoista tehty vispipuuro voittaa jopa perinteisen puolukkapuuron. En pidä niistä pelkällään, enkä smoothiessakaan, kun ovat niin kirpeitä, mutta niistä saa taivaallista vispipuuroa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.