Tuore sitruuna raikastaa kalan ja jopa ranskanperunat aivan ihanasti. Viime viikot menivät isossa hommassa, joten vaikka ruokaa tuli laitettua, niin se oli aika peruskauraa
En tänään syvenny sen enempää öljyssä uppokeittämiseen, siitä voit lukea enemmän reseptistäni Fish’n’chips ja ranskanperunat, muun muassa mitä öljyä on parasta käyttää ja mitä varotoimia kannattaa noudattaa
Ranskanperunat. Blogikirjoittajien kuukausittaisen haasteen aiheena on lokakuussa ”Lohturuoka”. Nyt syksyn tullen kun Vastahanka -blogikin taas on aktivoitumassa tuli tuosta otsakkeesta heti mieleen herkullinen, rasvainen ja suolainen herkku, kreikkalaistyylinen kebab eli Pita Gyros, Gyros Pita
Lempiruoakseni Raakaruoka-aika. -kirjasta nousi kyssäkaaliranskalaiset. Tämä huomattavasti terveellisempi ja vähäkalorisempi vaihtoehto ranskalaisille perunoille ei maistu lainkaan lämpimiltä verrokeiltaan, mutta hyvältä ne silti maistuvat
Jos minulta kysytään, niin Hasselbackat voittavat ranskanperunat 6-0. Sitä sortuu niin helposti kahmaisemaan kaupan pakastealtaasta valkosipuliperunoita, ranskalaisia, lohkoperunoita, röstiperunoita jne ruokansa lisukkeeksi
-Eilen iski taas himo syödä tätä juuresvuokaruokaa, joka myös sattuu olemaan ensimmäinen varsinainen kasvisruoka jota olen tehnyt - ensimmäisen kerran kolmisen vuotta sitten
Kuori lanttu ja leikkaa se tikuiksi, hiukan ohuemmiksi kuin ranskanperunat. Mahtaako koulussa vielä olla tapana tarjota juureslohkoja, porkkanoita ja lanttuja lapsille
Heippa taas. Vapaapäivän tuotoksena paljon sisustusjuttuja ja hyvää ruokaa. Pikkusiskoni tuli tänään viettämään talvilomaa Kotkaan ja tein sille ruokaa
Makkaraperunat 1 Pussi Ranskalaisia1 Sipuli3 kynttä valkosipulia2 Makkaraa1 pieni (tai puolikas) omena1 Purkki Ruokakermaa(noin) 2 tl Pippuria(noin) 2 tl Oreganoa(noin) 2 tl Paprikajauhetta(noin) 1 tl Dijonsinappia(noin) 1 rkl Ketsuppia(Chiliä)Voita- Laita Ranskanperunat (Rainbow Crispy Longsit on melkohyviä) uuniin 225'C 20 minuutiksi- Paloittele Sipuli, valkosipuli omena ja makkarat- Sulata nokare voita kuumalla pannulla ja kaada sekaan pilkotut ainekset- Kun sipuli on kuullottunut ja makkara hiukan ruskistunut lisää mausteet ja sekoita hetki- Lisää Kerma ja sekoita- Lisää sinappi ja ketsuppi ja sekoita- Anna porista hiljalleen kunnes perunat ovat valmiitaKun perunat ovat valmiita, lisää päälle suolaa makusi mukaan ja nosta perunat annoslautasille
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.