Rapsakoistakin rapein kuori ja pehmeistäkin pehmein sisusta. Sellainen on pataleipä, enkä nyt tarkoita mitään Porin Ässien nimikkoleipää vaan huikeen herkullista leipää, mikä valmistetaan padassa pienellä vaivalla
herkullinen jarapeakuorinen leipä on helppo ja nopea laittaa illalla. kohoamaan ja paistaa aamulla. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän pataleipä saa makua
Auringonkukansiemenet ovat hyviä siemennäkkärissä, salaatissa ja myös pataleivässä. peruspataleipä. Laita taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja kääntele palloksi
S. i. t. ä. o. n. k. j. (. r. e. ö. m. ). p. a. u. v. s. l. E. h. d. ,. A. +. y. H. /. N. g. R. U. -. b. 3. 0. 5. 4. 7. 2. O. L. P. 1. M. I. T. V. ) l. d l. t l
Lisää neste jauhoseoksen joukkoon. Testasin gluteenitonta pataleipää ihan muuten vaan. Sekoita taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutaman minuutin ajan
Erittäin helppotekoinen ja hyvä leipä. Kokeilin vähän myöhäisherännäisenä tällaista pataleipää. Sekoita kulhossa kuivat aineet ja sekoita nopeasti joukkoon lämmin vesi
3,5 dl sämpyläjauhoja3,5 dl vehnäjauhoja2tl suolaa 0,5tl kuivahiivaa3,5 dl vettäSekoita kuiva-aineet ja lisää 42 asteinen vesi. Laita kulhon päälle muovikelmu ja kohota 12-24 tuntiaLaita pöydälle jauhoja jotta saat muotoiltua pyöreän leivän, mutta älä vaivaa taikinaa muuta kuin otat "ilmat pois"Laita liinan alle puoleksi tunniksi kohoamaanLaita samalla kylmään uuniin kannellinen pata jonka voit halutessasi öljytä kevyesti. Säädä uuni 225 asteeseenKun puoli tuntia on kulunut, siirrä kohonnut leipä tulikuumaan pataan, tee muutama koristeviilto ja ripottele jauhoja hieman päälle - ja laita kansi päälle. Paista puoli tuntia, ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttiaKumoa valmis leipä leivinpaperin päälle. Syö pois 3,5 dl sämpyläjauhoja. 3,5 dl vehnäjauhoja
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.