Idea näistä pizzoista syntyi, kun ystäväni tutustutti minut lohipizzaan (jota myöskin täytyy tehdä teille, hyvää sekin), jonka pohjana oli käytetty tortillaa
Olenko varmasti vaahdonnut tarpeeksi siitä, kuinka paljon pidän gramjauhoista = kikhernejauhoista. En varmaan vielä, sillä tästä pizzapohjasta en ole postannut
Lopputulos on ohut, herkullinen ja reunoilta rapsakka. Jos on jokin vuodenaika, jona tekee mieli syödä kaikkea ihanaa, hyvää, lämmintä ja ennen kaikkea hiilaripitoista sohvannurkkaan pieneksi käpertyneenä, se on tämä pimeä syksy ja etenkin marraskuu, kun päivät vaan lyhenevät ja taivaalta tihuttaa hyytävää loskatihkua päivä toisensa perään
Löysimpäs vielä kaupasta kaikista pelotteluista huolimatta rasian mansikoita, sitten kävelin juustohyllylle ja valitsin mascarponea, mietin samalla, että limekin sopisi hyvin, joten hain sitäkin
Viime viikolla tuli tehtyä isännälle jauhelihakeittoaja koska en jaksanut vääntää yhtä perunallista ja yhtä perunatonta keittoa, niin tekaisin itselleni porkkanakeiton
Aivan jäätävän hyvä rukiinen pizzapohja syntyy ruisjauhoista sekä durum-vehnäjauhoista. Täytteeksi kunnon juusto ja jääkaapista lähellä hävikkiä olevat täytteet
Pane puhdistetut karviaiset, minttu ja vesi kattilaan. Soseuta marjat. Kaada seos tiheään siivilään tai kattilan päälle pingotettuun sideharsokankaaseen ja anna valua puhtaaseen kattilaan
Lisää nesteeseen jauhotja suola. Lisää lopuksi öljy ja laita taikina nousemaan lämpimään paikkaa n. Jos tykkäät laittaa reippaasti täytteitä, voi pohjaa hieman esipaistaa, ennen kuin lisää täytteet
Tämänkertaisen kokeilun jälkeen minun tulee todennäköisesti laitettua tofua useamminkin, sillä tämä rapsakka tofu oli superherkullista ja valmistui suhteellisen vähällä vaivalla
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.