Rauman raflat -juttusarjassa esitellään kanaalikaupungin ravintoloita. Kysyin Köökin FB-sivulla, josko lukijoitani kiinnostaisi Rauman raflat -juttusarja
Hanna ja Alexander Gullichsenin uusi kirja lupaa parempaa arkiruokaa ja lunastaa lupauksensa. Safkaa – parempaa arkiruokaa ilmestyi elokuussa ja ilmeisesti laatua arjen ruokahetkiin on kaivattu monissa kodeissa
loistelias rauman murteella esittäjä. Lohiparsakaalipiirakka - tähteitä ja tuoreita aineksia. Elämän tähteellä ollaan kun ikää on enemmän kuin 50, kun 40
Raumalla lomailu on aina jotenkin kaksijakoinen elämys. Lapsuuden maisemat ja UNESCO. n maailmanperintökohteeksi nimetty vanha kaupunki ovat kyllä kuvankauniita, ja vehreän luonnon keskellä ja meren äärellä on huomattavasti helpompi rentoutua kuin Helsingin hektisessä ytimessä
Kaikkihan tykkää texmexistä. Kaikki osaa sitä tehdä. Usein käy vielä niin, että kotien herkkukeittiöt valmistaa satakertaa maistuvampaa ja elämäniloisempaa mättöä kuin nuo erilaiset ravintolat ja ties mitkä raumalaiset labambat
Rakastan maa-artisokkia, mutta en niinkään niiden kuorimista, joten kun silmiini osui helmikuun Gloriasta Hanna ja Alexander Gullichsenin ohje Paahdettu maa-artisokkakeitto á la Rafla (Rafla on Alexander Gullichsenin ravintola Helsingissä, Uudenmaankadulla) ja jääkaapista tätä herkkua pussillinen löytyi, niin eihän tässä enää tarvinnut sen suuremmin miettiä
Brisket toimii hienon raflan listoilla ja perus rehupuntti duunarin kotilounaaksi. Brisket tai jos asiaa hieman avataan, niin häränrinta jota on hauduteltu grillissä miedolla lämmöllä 4-5tuntia ja savusteltu vielä 1-2 tunnin verran
Elokuun lopussa vietimme ystäväporukalla ihanan lämpimän mökkiviikonlopun Raumalla. Päätin ennen lähtöä, että mökillä pitää kyllä olla ainakin yksi kunnon kakku, jota nautiskella aamupalalla, päiväkahveilla ja vaikka vielä iltapalaksi
Lapsuuteni Raumalla on täynnä hyviä muistoja. Pyöräilyä idyllisissä maalaismaisemissa, pulikointia Länsi-Suomen kauniissa saaristossa, ketunleipien napostelua metsissä… Yksi rakkaimmista muistoista on kuitenkin jokakesäinen mustikanpoiminta lapsuudenkotini viereisessä metsässä
Ollaan syöty super hyviä grillissä tehtyjä hampurilaisia, käyty ulkona syömässä ja huomenna mennään vielä kiertelemään Vanhan Rauman ihania pieniä sisustusputiikkeja ja kahviloita
Ollaan syöty super hyviä grillissä tehtyjä hampurilaisia, käyty ulkona syömässä ja huomenna mennään vielä kiertelemään Vanhan Rauman ihania pieniä sisustusputiikkeja ja kahviloita
Häneltä resepti on kulkenut kädestä käteen ja päätynyt myös Sinivalkoiseen keittokirjaan, jonka Rauman Kokoomusnaiset julkaisivat vaalien alla joitakin vuosia sitten
Vuosi 2013 on alkanut ruoanlaiton ja leipomisen osalta hyvin epäinspiroituneissa ja vanhojen reseptien toistamisen merkeissä, joten blogihiljaisuuden sijaan ajattelin listata viime vuonna tehtyjä herkkuja, jotka syystä tai toisesta jäivät bloggaamatta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.