Spagetin seuraksi tulee välillä tehtyä bolognese-kastiketta, mutta aina molemmat erikseen tehtynä, ja useimmiten kastikettakin tulee hauduteltua pitkän aikaa
Pasta Bolognese on alkujaa Italiasta, Bolognan alueelta. Mikäli yhtään ymmärrän italialaista ruokakulttuuria ja -genreä, niin aika lähellä mennään lasagnen tomaattikastiketta
Kuumenna öljy isossa, paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa. Ruskista jauheliha murumaiseksi parissa, kolmessa erässä ja siirrä sivuun odottamaan
Bolognesehan on yksi suosituimmista ruoista maailmalla. Eikös joku sanonta mennyt "mitä enemmän kokkeja, sitä enemmin makuja" totta se on tässä tilanteessa kyllä
Spegetti bolognese sai seurakseen vihersalaatin ja itse tehtyä patonkia. Spagetti bolognesi on todella helppo valmistaa ja pienellä vaivalla saa suurenkin kattilallisen herkullista ruokaa aikaiseksi
Bolognesekastike, tomaattikastike jossa jauhelihaa on varmaan maailman tavallisin spagettikastike, se on Italian Bolognasta peräisin olevan liharaguun äpärä
Tänään kotonamme tarjoiltiin siis Bolognesea Antonio Carluccion reseptillä (ja spagetin kera. Meille suomalaisille tulee varmaan ensiksi mieleen äipän jauhelihakastike, mikä ainakin meillä oli ruskeaan kastikkeeseen tehty versio
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.