Tämän reseptin poimin aikoinaan Nigella Lawsonin tv-ohjelmasta. Ihan kiva, mutta taikinaan ei tule sokeria ollenkaan, joten suomalaiseen makuun voi olla aluksi aika outo
Sitä olen valmistanut jo aiemminkin, mutta kaupan ricottaakin voi toki käyttää. Pinaatti-ricottamykyt ja tomaattisalsa 200g pieniä pinaatinlehtiä, kiehautettuna, kuivattuna ja hienonnettuna200 g tuoretta ricottaa250 g hienoksi raastettua parmesaania, plus ylimääräistä jauhottamiseen50 g vehnäjauhoja 2 munaa1/3 cup silputtua ruohosipulia1 valkosipulinkynsi murskattuna40 g voitaTomaattisalsa 300g kirsikkatomaatteja puolitettuna 12 anjovisfileitä pilkottuna2,5 dl mintunlehtiä1 valkosipulinkynsi murskattuna2 rkl oliiviöljyä1 rkl valkoista balsamicoasuolaa ja pippuriaSekoita tomaatit, anjovis, minttu, valkosipuli, oliiviöljy, etikka, suola ja pippuri kulhossa. 200 g tuoretta ricottaa
Olin ostanut purkin ihanaista Galbanin ricottaa, joka oli tarkoitus käyttää pääsiäisen aikana erääseen piirakkaan, mutta sitä piirakkaa en koskaan tullut tehneeksi ja nyt oli ricotan päästävä käyttöön kun parasta ennen -päiväys alkoi uhkaavasti lähestyä
4rkl ricottaa. 4rkl ricottaa. Tämä fenkolirisottoresepti löytyi Jamie Oliver Italiassa -kirjasta, jota ikävä kyllä en ole millään ilveellä löytänyt omakseni suomenkielisenä opuksena, vaan joudun sitä lainailemaan kirjastosta
Söimme tätä herkullista uunissa gratinoitua vuokaa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, kun Filipon ihana nonna Antonietta oli tehnyt näitä mahtavia juustolla ja pinaatilla täytettyjä kreppejä joulupäivän lounaalle
Torta di Ricottaa ei kannata tehdä tuorejuustosta, koska silloin se ei ole ollenkaan sama asia. Leipominen itselleen on hauskaa, vähän niinkuin ostaisi arvan, josta tietää voittavansa
24 cm400 g murotaikinaa (itse ostin valmista)1 sitruuna (tai 2, jos sitruunaa aikoo käyttää koritsteluun)250 g ricottaa2 kananmunaa1 dl sokeria1 rkl vanilliinisokeriaripaus suolaaValmistusLämmäitä uuni 180 asteeseen ja painele murotaikina tasaiseksi kerrokseski piirakkavuokaan (jollet halua tarjota piirakkaa suoraan vuoasta, muista laittaa alle leivinpaperi
tuore ricottaa. 1 prk tuore ricottaa 250 g. Voiko kesäkurpitsaa monipuolisempaa vihannesta enää. ollakaan tai ainakin minä olen siihen niin ihastunut ja rakastunut
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.