N. y. t. s. n. i. a. e. h. k. ä. p. r. o. j. l. ö. m. ,. v. J. u. (. g. ). f. D. '. L. I. G. M. 6. 0. -. 1. 5. d. K. S. P. 2. 3. 4. +. H. E. 7. A. k g. d l. t l
Il miglior millefoglie di Roma. Yksi Italian suosituimmista juhlaleivonnaisista (tarjottavista sekä tuomisista) on ehdottomasti millefoglie, eli tuhatlehtileivonnainen
Nämä riisillä täytetyt uunitomaatit ovat nimittäin erittäin tyypillistä roomalaista kesäruokaa. Riisillä täytetyt tomaatit kypsennetään samalla uunipannulla lohkottujen ja öljyttyjen perunoiden kanssa
Roomalaisesta Carbonarasta on ollut meillä puhetta aiemminkin ja perusreseptikin jo löytyy. Tämä on (joskus arkisenkin) pastaruoan viikonloppuversio, jonka perheemme chef valmisti kun kovasti toivoin semmosta "täydellistä carbonaraa" jossa pasta olisi tuoretta ja ihanaa, kastike kermaista ja maukasta (ilman tippaakaan kermaa) guanciale rapeaa ja herkullista, sopivasti pecorinoa ja paahdettua mustapippuria
Mikään ei voita jäätelöa näilläkesähelteillä, mutta mitä tehdä kun hiilihydraattitietoisuudesta on tullut elämäntapa, eikä kaupan jäätelötiskien sokerihöttö kiinnosta pätkääkään
Meillä oli kaapissa maissilastujen pussinpohjia. Sen lisäksi kaapissa oli lähinnä mausteta ja muutama pala juustoa, jotka saattoi raastaa tätä iltapalaa varten
Vietimme eilen tyttöjen iltaa nyyttäriperiaatteella ja minulla oli kunnia olla jälkkärivastaava. Päätin leipoa ainakin raikasta, sitruunaista vakkarijuustokakkuani, mutta tyttöjen iltahan suorastaan huutaa osakseen myös jotakin syntisen suklaista överimakeaa ja tahmeaa herkkua
nautiskele kuin ristorantessa konsanaan. Niinhän ne Italialaiset väittävät, ettei ilman kunnon. Ja arvaatko mitä, minulla on suuri ilo arpoa tämä kyseinen
Antipastitomaatti-mozzarella-basilikasalaatti pestollaaurinkokuivattu tomaatti-oliivileipänenIl secondo piattovuohenjuustokanaa, rosmariinikasviksiaI dolcitiramisu tomaattiamozzarellajuustoatuoretta basilikaapestoaLeikkaa tomaateista pieni kantapala pois että tomaatit pysyvät pystyssä
Ennakkoluuloja sitä kohtaan on - ja niitähän ei olisi ilman jotain totuuspohjaa. Tässä teille Tammikuun vegaanihaasteen kunniaksi muutamaan kertaan testailtu ja hyväksihavaittu ruusukaaliresepti, jossa ruusukaali ei oikeastaan edes maistu ruusukaalille
Granita on perinteinen Sisilialainen kesäherkku. Sitä syödään yleensä aamupalaksi "Brioche con il tuppo"n kanssa, eli todella kuohkea ja kevyt pulla suomennettuna tupsupulla, muodonsa takia
Sileä neule suljettuna neuleena. Aloita sitten peukalokiilan lisäykset. ta kiilan alkuun. aa ja jatka sileää kunnes kämmenosan pituus joustimesta eteenpäin mitattuna on n
Maailmalla riehuu monenlaista sotaa. Italialaiset ja kaikki italialaisen ruoan ystävät The Guardiania myöten kiistelevät tuleeko aito osso buco tehdä milanolaisittain vai romagnalaisittain
Olen aika hyvä pitämään puoliani tarjoilujen suhteen, mutta nyt meinasi käydä hassusti. Akseli Herlevin syntisen mehukkaat suklaabrowniet melkein varastivat koko show’n, kun Tammer-Tukku esitteli talven ja joulun uutuuksia Flamingossa jokin aika sitten
Vi lagade en hel del påskmat (bland annat basilikagravad lax och lammracks) och åt en massa godis men det har ändå känts viktigast att bara vara tillsammans och inte göra något så märkvärdigt
No mitä, jos pistettäisiin pikkasen pinkkiä lasiin ja pientä paleopurtavaa pöytään tai piknikille. Vappuun on vielä hyvästi aikaa, mutta aikainen lintu madon nappaa ja tilaa myös edullisesti laadukkaat vappuviinit lasiin
Uunipastojen klassikkohan tietysti koko Italiassa on lasagne alla Bolognese, alunperin Emilia-Romagnalainen ruoka, jossa ennen uuniin laittamista, tuoreiden pastalevyjen väliin on kasattu ragù-soosia, bechamel-soosia (besciamella) ja raastettua parmesaania (parmigiano reggiano)
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.