Niinpä ehkä palaankin vielä teemaan ”Oululainen ruokakulttuuri” … ette arvaakaan kuinka kätevästi (tai noh, kätevästi ja kätevästi) voikaan vetää puolivuosituhatta Oulun historiaa jaruokakulttuuriaja vielä imagoakin puolikkaaseen liuskalliseen paperia
haluan laihtua, syödä hyvin, voida paremmin sekä luoda ruokakulttuuria. kysyn nyt itseltäni, mikä voisi olla elämässäni tärkeämpää kuin minä itse ja se miten minä itse voin
Parhaita ravintoloita eivät suinkaan ole ne hienoimman näköiset eurooppalaistyyliset paikat, vaan ne surkean näköiset pikkuravintolat, joiden lattioista laatat ovat lohkeilleet ja joiden kiikkerien, tahraisilla muoviliinoilla päällystettyjen pöytien ympärillä on kolmea sorttia muovituolejaja ruoka tarjoillaan muovilautasilta
Keittiöstä leijuu hurmaava tuoksu ja eikä ihme, kanaa Igorin tapaan eli Igorin kanaa on tuloillaan. Pehmeä suussa sulava kana, makea paprika, sipuli, persilja, maustekurkku ja herkullinen kastike smetanasta, niistä on Igorin kana tehty
Aivokapasiteettini on äärirajoillaan yrittäessään pysyä perässä kaikista salasanoista ja tunnusluvuista joita tarvitsen vain selvitäkseni päivän loppuun
Paistettu munariisi on hyvin yleinen ruokalaji aasialaisessa ruokakulttuurissa, ja siitä saa mainion lisukkeen myös kiinalaisen keittiön ruoka-annoksille
Bataattiranskalaisethan nyt on jo vanha juttu ja jokaisessa blogissa julkaistu eikö niin. Kun detoxasin tein ranskalaiset täysin ilman suolaa ja huomasin niiden olevan todella hyviä, joten en edelleenkään käytä niissä ollenkaan suolaa
Mua nimittäin aina pelottaa se nolo tilanne, että joku kaveri jonka kanssa ei olla aiemmin ostettu lahjoja antaa lahjan mulle ja mulla ei oo mitään sille
Mutta sori, jos täällä on välillä hiljaisempaaja esittelen vain ravintoloita. Kokoonnuimme kaveriporukalla grillaamaan hampurilaisia ja hodareita ulkosalle
Mun ja mun pikku-ukkelin ainiainen herkku on ollut ravintoloissa tuo suklaafondant, ihanaa. Nyt tein kotona ja kyllähän se maistui koko perheelle vaniljajäätelön kanssa
Ennen tätä vehnäjauhotja muutkin leivontaan tarvittavat ainekset kuten sokeri ja voi olivat kallisarvoisia raaka-aineita, joten pulla oli lähinnä juhlaherkkua
Kuten sisarensa Aglio & Olio, on Pizze täynnä italialaista ruokakulttuuria tarinoita. Ennen uutta arkea, minulla oli aika monenlaista erilaista huolta ja paljon pohdittavaa
Turkkilaiset osaavat laittaa munakoisoa monella eri tavalla ja niin että se on taivaallisen hyvää, vaikken itse ole kyseisestä kasviksesta ennen liiemmin tykännyt
Eilen oli tarkoitus mennä Helsingin uuteen Street Food tapahtumaan, mutta jotenkin laiskotti ja sääkin oli epävakainen, joten päätimme että sinne ehtii kyllä joku toinenkin viikko
”Tee enemmän keittoja”. ”Meillä ei keittoja syödä. a) en ole koskaan tullut ajatelleeksi, että keitto olisi jotain sellaista, jota ei voi syödä -> olenko tippunut kehityksen kelkasta vai pelkästään vanhanaikainen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.