Piirakkapohjan tein valmiista voitaikinalevyistä, jotka maustoin parmesaanilla. Kävimme viikolla valokuvaamassa työjuttuja Kuusiston linnanraunioilla, joka on kerrassaan hieno paikka
Kotimaiset marjat ovat puhtaimmillaan superfoodia, joita ei kerta kaikkiaan voi nauttia liikaa. Marjojen vaikutusta meidän terveyteen on tutkittu paljon ja runsaalla päivittäisellä marjojen syömisellä on muun muassa todettu ehkäisevän haitallisten suolistobakteerien kasvua ja maksan rasvoittumista
) Verta voi ostaa kaupan pakastealtaasta, ohje on veripurkin kyljestä. Söin joku aika sitten ensimmäisen kerran itse tehtyjä verilettuja pienellä ennakkoluulolla varautuen
Muffinssit varmasti maistuvat aina ja jokaisena vuoden aikana ja reseptivariaatioita ei kai voiolla koskaan liikaa, joten tässä päivitystä puolen vuoden jälkeen tuohon parhaan ohjeen metsästykseen
Jos haluat ottaa suklaafondantin vuoasta irti niin muista voidella ja jauhottaa vuo'at. Paloittele suklaa ja leikkaile voista pieniä paloja, sulata nämä vesihauteessa yhteen
Nyt voin hieman huoahtaa helpotuksesta ja olla aika luottavaisin mielin, kyllä minä tätä muhennosta, lisukkeena ollutta laadukasta salaattia mangokastikkeella sekä tuoretta leipää mielelläni söisin
Sehän voiolla katovuosi ja sitten kyllä kaduttaisi, kun on hallitsemattomasti käyttänyt varastonsa. Voi ja taikinan kuivat aineet nypitään (tai pyöräytetään laillani monitoimikoneessa) murumaiseksi seokseksi
Silloin mitään ei mene hukkaan ja viimeisetkin palat voi kaivaa haarukalla esiin. Joo, tiedetään, tuore kalahan ei voimakkaita mausteita kaipaa, mutta nyt iski mausteiden himo parin savuhaukiaterian jälkeen
Jos joku joskus kaupan verilettuja ostaa niin ehdottomasti kannattaa tehdä itse, voin vakuuttaa että lopputulos on mahtava eikä vaivakaan kovin suuri (en tosin kaupan lettuja ole ikinä ostanut, mutta voisin siltikin melkein sanoa että nämä on omaa luokkaansa ja ihan eri asia
(Halutessasi voit korvata aurajuuston jollain muulla juustolla. – Kannattaa muistaa, että nämä ruuat voi tehdä sen perusteella, mistä pitää ja mitä kotona on
Ja jauhot voisi korvata riisijauholla,jos haluaa gluteenittoman version. Jos ei halua käyttää munia,voi sen varmasti jättää pois,ja käyttää vain jauhoja
Säästeliäs energiankulutus on osa ekologista ruuanlaittoa, joten myös valmistustavalla on väliä. Vaikka joulu on herkuttelun aikaa, voi joulupöydänkin loihtia ympäristöä ja kukkaroa säästäen, sanovat ekologisen ruuan puolesta puhuvat kokit Jussi Vinni ja Markus Maulavirta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.