O. o. k. n. ä. u. l. s. t. a. T. y. ö. r. p. R. ,. e. i. j. v. (. ). d. W. m. S. I. h. -. P. M. H. K. L. A. 4. 1. ~. 2. 0. g. 5. 3. 6. V. 8. ". d l. t l
Nyt kun olen muuttanut pohjoiseen, eli Kemiin, alkaa tuttu murrekin taas tarttumaan puhekieleen. Ja täytyyhän minun kirjoittaa ensimmäinen ruokareseptini pohjoisen perinneruuasta, eli rössypotusta
"Alkuperäinen mielikuvani tästä ruoasta on vähitellen muuttunut hyvin positiiviseksi, vaikka ajatus verestä keitossa ei äkkiseltään ole houkuttelevinta
Kuva Väinämöisen viettelys-keittokirjasta (Juvonen-Salo 2005, Gummerus). Aloitetaanpa suomalaisimman ruoan kartoituksesta eli mielipidetiedustelustani, jonka vastausaika päättyi helmikuun lopussa
Surkea keli, eikä paljon ei ole leuhkimista tämän päivän tapahtumilla tai onnistumisilla. Niinpä ehkä palaankin vielä teemaan ”Oululainen ruokakulttuuri” … ette arvaakaan kuinka kätevästi (tai noh, kätevästi ja kätevästi) voikaan vetää puolivuosituhatta Oulun historiaa ja ruokakulttuuria ja vielä imagoakin puolikkaaseen liuskalliseen paperia
"Veripalttu on kuin jättimäinen verilettu, joka on pinnalta rapeaa ja sisältä pehmeää. Työntäyteinen kevätjakso alkaa jälleen olla takanapäin ja intouduin viikonloppuna taas tarkastelemaan enemmän perinneruokiamme
Meillä täällä Oulussa on vähän huonompinakin aikoina vara rakentaa kaikkea mahtavaa ja tarpeellista. Asukkaiden viihtyvyyttä lisäävät muun muassa keskustan kävelykatuihin vastikään asennettu lattialämmitys sekä kaupungin alla olevaan kallioon louhittava valtava monttu, joka mahdollistaa vastaisuudessa asukkaiden ja vierailijoiden vaivattoman liikkumisen Arinan liikkeestä toiseen
Suureen Kiisselikyselyyni (täällä) vastaili (ainakin) 28 henkilöä, ja vain yhdellä oli niin epämieluisia muistoja lapsuuden jälkiruokakiisseleistä, etteivät ne maistu vieläkään
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.