1820- luvulla
rakennettu taloa remontoidaan parhaillaan. Tässäkin talossa on rumat kattopahkat, joita ei ole vielä vuodelta 2001 olevassa kuvassa, jonka näkee täältä. Tõlluste on toiminut kouluna viime vuosisadalla, kuten monet muutkin kartanot. Löysin tiedon, että vuonna 2014 sen osti venäläinen kosmetiikkayritys, mutta vieläkö se omistaa paikan, sitä en tiedä. Koitin ymmärtää paikallislehden keskustelupalstan kommentteja uutisesta, mutta en ihan päässyt selville pitivätkö lukijat uutta omistajatahoa hyvänä vai huonona. Samanlaiselta jankkauselta keskustelu vaikutti kuin meikäläisten lehtien kommenttiosioissa. Joku tietää aina paremmin kuin muut.
4. T. u. l. i. t. a. s. v. k. o. e. r. m. ä. h. p. L. j. ,. R. c. G. D. n. y. g. d. E. K. N. -. ö. (. ). A. S. 6. 1. /. 2. 3. f. b. U. J. V. P. 0. 5. I. M. O. d l. t l
4. I. s. ä. n. p. i. v. k. a. u. t. o. l. e. j. J. m. ,. y. r. ). h. 1. 5. -. O. R. b. g. T. d. ö. M. (. K. P. /. 2. D. 3. V. L. 7. 0. A. S. e l. d l. t l. m i
Leikkaa kakku kolmeen osaan. 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä). 4 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi). 3/4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa melkein kiehuvaksi ja ota pois liedeltä). 140 g maitosuklaata (lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi). 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä). 4 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi). 3/4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa melkein kiehuvaksi ja ota pois liedeltä). 140 g maitosuklaata (lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi)
Lämmitä maito 30-40 C esimerkiksi vesihauteessa. Maidon lämpötila ei saa ylittää 42 C. Olin jostakin ihmeellisestä syystä hankkinut meille laktoositonta täysmaitoa isomman erän
Lisäksi ehdin viettää muutaman tunnin kuntosalilla jumppaamassa. 4 dl (luomu)ruisjauhojan. 40 asteinen vesi ja hunaja. Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele pieniksi palloiksi. 4 dl. 40 asteinen vesi
4. J. u. h. a. n. s. j. l. t. k. v. o. i. p. ä. e. r. -. A. ,. m. y. E. z. b. T. –. d. ö. ”. O. 2. K. R. M. 5. 1. 0. S. B. Q. g. 6. (. P. ). /. à. 3. c. f. L. N. q. H. V. 8. D. +. G. k g. d l. t l
Erilaiset hygienia-asetukset vaikuttavat tähän pulmaan osaltaan,. Niinpä se onkin ollut mitä loistavin kouluruoka jo 40–50-luvun taitteesta. 3–4 porkkanaa. 40–50-luvulla. Monissa 40–50-luvun kouluruokaa koskevissa muistikuvissa esiintyy. the way from the end of 1940's. 3–4 carrots. the 40's and early 50's the food seems to have been mostly gruel and porridge. many recollections about the school meals in the 40's and 50's it is brought up that. 4 porkkanaa
3/4dl kevytmajoneesiaOta herneet huoneenlämpöön sulamaan. Ota osa keitinvedestä talteen, sillä sitä tarvitaan 2-3rkl majoneesiin. 3/4dl kevytmajoneesia
Minä pidän vähän löysemmistä marengeista, joten paistan niitä noin 45 minuuttia. 4 valkuaista3 dl sokeria1 tl etikkaa1 rkl maissijauhojaMarenkilevyt paistetaan 140 asteessa noin tunnin ajan ja jätetään yöksi kuivumaan. 4 valkuaista
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.