Shakshouka on alunperin, lähteestä riippuen, Israelilainen, Tunisialainen, Libyalainen, Algerialainen, Marokkolainen tai Egyptiläinen ruoka, jossa pohjana on mausteinen tomaattikastike
4-5 dl vettä. 1- Lisää kananmunat kattilaan kanaliemen sekaan (jossa kana juuri kypsennettiin). 2- Laske lämpötilaa ja sekoittele kananmuna kastikkeen sekaan. 3- Älä peitä kattilaa kannella. Kananmunaseoksen tulisi muuttua suht kuivaksi 10-15 minuutin jälkeen. 1- Ruskista manteleita pannulla öljyssä. 2- Valuta ylimääräinen öljy pois manteleista. 3- Jauha mantelit, tomusokeri, appelsiininkukkavesi ja kaneli tehosekoittimella suht tasaiseksi seokseksi. 1- Voitele piirakkavuoka. 2- Käännä filotaikinalevy kaksikerroin ja aseta piirakkavuoan pohjalle kolme taitettua taikinaa vierekkäin, peittäen pohjan ja reunat täysin. 3- Levitä kananmunatäyte vuoan keskelle. 4- Levitä kananpalat filon päälle. 5- Levitä mantelitäyte ja peitä se taas kahdella filolevyllä. 6- Lisää 3-4 filolevyä kaiken päälle ja paina reunat piirakkavuoan sisään. 1- Lämmitä uuni 175 asteeseen ja paista bastillaa 20-30 minuuttia tai kunnes se on kullanruskea. 2- Koristele bastilla tomusokerilla ja kanelilla ennen tarjoilua. 4-5 dl vettä
1-1½ kg lammasta. 1-3 tl suolaa. Kun sipulit ovat läpikuultavia (noin 10-15 minuutin paistamisen jälkeen), lisää öljy. Tämä kestää lihasta riippuen 15-30 minuuttia. Tämän jälkeen keitä vielä 10 minuuttia, jolloin kastike paksuuntuu ja lisää sitten 2-5 dl kiehuvaa vettä. 1-1½ kg lammasta. 1-3 tl suolaa
Päätimme jakaa annoksemme,eli injera-lätyn ja sen päälle laitettuja erilaisia muhennoksia. Etiopialainen linssimuhennos Mesir wat(4-5 annosta). 2-3 valkosipulin kynttä. 2-3 valkosipulin kynttä
Etiopiasta kotoisin oleva opettaja vakuutteli, että tuotoksemme olivat autenttisen makuisia tai ainakin niin autenttisia kuin pääasiassa suomalaisista raaka-aineista on mahdollista saada
Eikä mitä tahansa aamiaista, vaan shakshoukaa - kaikki vaivat parantavaa aamiaisihmettä. Siellä, Carmel- torin kulmilla kun sijaitsee yksi lempikahviloistani maailmassa
1-2 kg broilerin koipia, nahka poistettu. 2-3 rkl Berbereä. 2-4 dl vettä. Related 1-2 kg broilerin koipia, nahka poistettu. 2-3 rkl Berbereä. 2-4 dl vettä
Olin seurueeni kanssa lounastamassa toissa päivänä ja yleensä tämä porukka käy siistissä kaikkeakaikille-lounasravintolassa joka minulle jo parin kerran jälkeen jäi sen verran vaisuksi ja mitäänsanomattomaksi, että halusin kokeilla jotakin muuta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.