1,25 dl
maitoa, 5 liivatelehteä, 200 g valkosuklaata ja 2,5 dl kuohukermaa. Paahda valkosuklaata uunissa 130 asteessa 15 minuuttia välillä sekoittaen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta maito. Purista liivatteista vesi ja sulata liivatteet lehti kerrallaan maidon joukkoon. Kaada noin kolmas osa maidosta paahdetun suklaan joukkoon. Sekoita voimakkaasti kumilastaa apuna käyttäen. Lisää toinen kolmasosa maidosta ja jatka sekoittamista.
35-40 asteeseen
ja lisää löysäksi vatkattu kermavaahto varovasti nostellen joukkoon
M. u. t. a. m. v. i. k. o. s. e. n. r. h. d. l. O. j. G. Y. p. ä. S. ö. y. R. T. ,. B. -. V. A. N. Z. I. L. '. Q. U. P. K. H. E. D. Ä. 1. 2. 0. b. ) l. d l
Tämä resepti sai ilon ja kunnian osallistua reseptikilpailuun jonka järjestää Foodin ja Alku. Minä tarjoilen tässä kilpailussa tunturipurojen solinasta, tunturilammelta pyydystettä siikaa herkkutahnalla sekä punajuuri-kookosöljy riisikupin lisukkeineen
Sekoita suola, sokeri, hieman valkopippuria, limemehu ja raastettu limenkuori liemeksi. Kaada liemi siikafileille, ja kääntele niitä niin että liemi ulottuu joka puolelle
Kuori bataatti ja leikkaa siitä noin sentin paksuisia "tikkuja". Sekoita bataattitikkuihin öljy ja mausteet ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille
Savustettua siikaaja parsa-kurkkusalaattia reseptiin käytetään valkoista tuoretta parsaa. Pieni määrä siikaa savustuu kätevästi hellalla kannellisessa foliorasiassa
Tartarin voi tehdä muutamia tuntejakin aikaisemmin, mutta silloin kannattaa sitruunanmehu lisätä vasta juuri ennen tarjoilua, ettei se kypsytä kylmäsavusiikaa enää enempää
Se on yksinkertainen ja helppo, eikä aineslistakaan ole pitkä. Hyvää ja herkullista. Pääosan esittäjänä on ja pysyy pitkin Suomenkin vesiä uiskenteleva, lohikalojen heimoon kuuluva, vaalealihainen siika
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.