TÄYTETYT SILAKKARULLAT. Otsikosta olisi tullut mahtava,jos olisin kaikki täytteet siihen kirjannut. ) Tein pitkästä aikaa silakkarullia ja halusin kokeilla niihin vähän ''välimeren makuja'' eli laitoin täytteeksi aurinkokuivattua tomaattia ja grana panado juustoa raastettuna,(joku muukin juusto käy)mukaan myös tilliä ja juusto ruokakermaa
1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. 2. Kuullota sipulisilppu öljyssä pannulla. Lisää leipämuruset ja kuumenna edelleen, kunnes muruset ovat kevyesti paahtuneet
Nosta silakkarullat purjohaudukkeen päälle ja kypsennä ruokaa 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla
Äitini on innokas kasvimaanlaittaja ja kotipihan satoa on meillä saatu syödä aina. Tänä kesänä avomaankurkut kasvoivat ihan salaa katseilta piilossa ja satoa riitti säilöttäväksi asti
Ylijääneistä paistetuista silakoista saa hurmaavan hyviä marinoimalla ne etikkaliemessä. Paistetut silakat etikkaliemessä on perinteinen herkku, jonka voi varta vasten valmistaa vaikka noutopöydän tai brunssin antimiksi
Meillä on yhä säilöntäaika päällä. Jalapenot tein jo aiemmin, mutta en halunnut julkaista sitä ohjetta ennen kuin olin varma siitä, että ne ovat sellaisia kuin halusin
Normaalisti kun punajuuren syön salaattina tai etikkaliemessä säilöttynä. Kävin kesän lopulla seinäjokisessa Juurella ravintolassa syömässä yhden elämäni parhaista menuista
Yksi asia, jota kaipaan suomalaiseen ruokakulttuuriin, ovat täytteitä notkuvat lohi- ja rapuleivät. Ruotsissa alkeellisimmankin huoltoaseman vitriinissä on rapuja ja majoneesia pursuilevia leipiä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.