Sinihomejuusto-sitruunakastike
Tämäkin tuli ajatuksesta, mutta vahingossa.
Arvostele tämä resepti!
Oma arvostelusi
Yleisarvosana 00 arvostelut
Ainesosat
50 g
voita
2 rlk
vehnäjauhoa
vettä
2 rlk
sitruunamehua
n. 50g sinihomejuustoa (esim Aura)
Ohjeet
sulata voi, lisää vehnäjauhot ja sekoita voimakkaasti vispaamalla tasaiseksi. Lisää sitruunamehu, näyttäis leikkaavan haposta mutta vedellä vähän kerrallaan lisäämällä tasoittuu. Lisää vettä, että tulee juoksevaksi. Nypi sinihomejuusto joukkoon ja vispaa tasaiseksi. Lopuksi hienosäätö palsuuteen vedellä.
Sopii kuiville kaloille (turskakalat, hauki,ahvenkalat). Liharuokiin ehkä lampaalle.
Julkaisin tämän ohjeen täällä blogissa jo vuosi sitten, mutta pahoin pelkään sen jääneen raparpeririisipuuron varjoon – vaikka onkin monta kertaa puuroa parempaa
), mutta sillävälin. Iloista keskiviikkoaamua teille kaikille. Minä otan kohta suunnan kohti viimeistä työharjoitteluani, joten voiton puollella ollaan
Alunperin oli tarkoitus tehdä kakusta pienempi ja laittaa täytteet kolmeen kerrokseen, mutta siinä yliväsyneenä kakkua kootessa ajatus ei pysynyt kasassa ja kakkuun tuli vain kaksi täyteväliä
Minä yritin kuorruttaa siistiksi Mirror glaze valmiskuorrutteella, mutta kärsivällisyys ei riittänyt, joten lopputulos ei ole täydellinen, mutta se ei ole vaikuttanut makuun
Kokatessani tätä ateriaa viime viikonloppuna, mieleeni tuli entisen työtoverin vähän hapan tokaisu vuosien takaa "Sä teet aina ruokaa tuollaisista hienoista, kalliista ja vaikeasti saatavista aineksista"
Pannacottaa saadakseni liivatteita olisi pitänyt olla kaksi, konjakista johtuen ehkä kolmekin, mutta laitoin vain yhden, kun ajattelin valkosuklaan hieman hyydyttävän myös
R. e. c. i. p. n. E. g. l. s. h. r. T. o. u. k. a. t. ä. ,. H. y. v. m. j. -. b. S. B. I. d. ö. L. V. J. A. f. K. w. ". P. (. 4. ). M. 1. 3. /. 5. N. 0. 2. 8. O. Y. F. x. W. C. d l. t l
Hyvää lasagnea tuli tästäkin, ilman tosin sitä punkkua. Käytin tähän lasagneen ohjeessa olevaa juustokastiketta, mutta laitoin mukaan vegaanisen version Bechamel -kastikkeesta, joka on siis se ihan perinteinen lasagnen valkoinen kastike
Itse tehty lasagne on ihanaa, mutta vaatii mielestäni aika paljon vaivaa. Lopputulos ei ollut yhtä herkullinen kuin itse tehdyllä kastikkeella, mutta ihan mukiinmenevä
Tää tuli vähän vahingossa eilen, piti tehä iltapalaks smoothie, mutta osa raaka-aineista loppu ns. kesken, joten sitten tuli punaviinimarjasorbettijäätelöä
Olen periaatteessa samaa mieltä, mutta nyt olin hieman pakon edessä. Voi kun ne olisivat edes italialaisia perunoita, mutta semmoisia ei taida ollakaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.