Granita on perinteinen Sisilialainen kesäherkku. Siitä ei voi olla tykkäämättä. Sitä syödään yleensä aamupalaksi "Brioche con il tuppo"n kanssa, eli todella kuohkea ja kevyt pulla suomennettuna tupsupulla, muodonsa takia
on sisilialainen vihannesmuhennos, jossa keskeisessä roolissa on munakoiso. Caponata. Olen pari kertaa maistanut sitä autenttisessa miljöössä, nyt selannut muutamia
Eilen oli avopuolison isovanhemmat meillä lounaalla. Ajattelin tehdä helppo tekoisen menun, jotta mun aika ei menisi keittiössä hellan ääressä, vaan saisinpa nauttia hurtista huumorista ja loistavista tarinoista joita hänen isoäitinsä niin hauskasti kertoilee
Miten sun sunnuntai on sujunut. Mulla on ollut ihan tavallinen sunnuntai. Mitä ruokailuun tulee, niin moni varmaankin panostaa sunnuntaina ruokailuun vähän enemmän
Sisilialainen lihapullakeitto. Harvemmin ostan broilerin jauhelihaa. Nyt sitä kuitenkin Pikku-Kokkia varten tulin hankkineeksi ja kun muonitussuunnitelmani sitten muuttuivat, oli lihalle keksittävä uutta käyttöä
Sunnuntai, mikä ihana tekosyy käyttää kunnolla aikaa kaikkeen eikä kiirehtiä mihinkään. Tänään oli siis ihanteellinen päivä myös kokata kunnon ruokaa alusta asti ilman mitään valmispurnukoita
Sunnuntait on tehty rauhoittumisesta ja lepäilystä. Hyvää huomenta ihanaiset. Viikon viimeinen päivä, jolloin saa luvan kanssa rauhoittua ja ladata akkuja seuraavaa työviikkoa varten
Vanhempieni luona sanomalehteä lueskellessani silmiini osui omenaherttojen resepti. Pelkkä ajatuskin kuulosti niin herkulliselta, että päätin ottaa ohjeen testaukseen
Caponatasta on varmaan yhtä monta versiota kuin on mammoja Sisiliassa, mutta kunhan se sisältää munakoisoa ja maussa on pikkuisen hapanimelyyttä, voi sitä kutsua hyvällä omallatunnolla caponataksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.