S. e. i. s. o. j. a. t. ä. y. n. v. k. l. u. d. ,. p. r. h. M. ö. m. ). I. g. -. T. A. b. K. P. 2. 4. c. 7. J. 3. 5. 1. 0. /. N. L. (. V. O. ) l. d l. m i
Leivoin ensimmäisen mökillä vietettävän kesäviikonlopun kunniaksi perinteisen sitruunatortun. Lisäsin täytteeseen kuitenkin vaniljakreemiä, joka tekikin tortun mukavan pehmeän makuiseksi, menettämättä kuitenkaan sitruunan koko kirpeyttä
Sitruuna-marenkitorttu (6-8 palaa, vuoan halkaisija 18 cm)Pohja. Viikonloppuna teki mieli leipoa jotain makeaa ja kaapista löytyi pari sitruunaa ja Sirpa Talkan Tee hyvä kakku –kirjasta ohje tälle sitruuna-marenkitortulle
Palaan tauon jälkeen taas päivittämään Sörsseleitä. Kesä vierähti enemmän ja vähemmän tuttuihin reseptien turvautuen, joten ei tänne hirveästi päivittämisen tarvetta ole edes ollut
Pääsiäisen peruskattaukseen kuuluu iloisen keltainen sitruuna-marenkitorttu. mutta jotain uutta, tai oikeastaan, jotain tosi vanhanaikaista teki vielä mieli, ja siihen isoäidin hunajakakku tuli sopivasti apuun
Makumaailmaltaan hyvin lähellä sitruuna-marenkitorttua. Suomen paras leipomo - ohjelmassa Ramin konditorian Rami hurmasi jopa Hans Välimäen, minut hurmasi miehen valmistama sitruunatuorejuustokakku,joka oli kuorrutettu kuumamarengilla (eli ymmärtääkseni italialaisella marengilla)
Muita sitruunaisia suosikkejani ovat sitruunainen brita ja sitruuna-marenkitorttu. Jos kevät näkyy monilla keltaisten väriläiskien kaipuuna sisustuksessa, niin minä kaipaan keltaista myös leivonnassa
Sitruuna-marenkitorttu on juhlava, laktoositon vaihtoehto kermakakuille. Valmista taikina. nypi rasva jauhoihin, kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (ja suola) ja lopuksi vesi
T. ä. t. h. e. r. k. u. l. i. s. n. ö. p. a. o. j. y. v. (. m. ). N. ,. d. E. I. K. M. S. -. 2. 4. c. P. 3. ¼. 1. 7. 5. g. ½. ¾. 0. L. V. J. c m. r k. d l
Ohje on Pirkan Parhaat Piiraat kirjasta. Pohja. 2 ½ dl vehnäjauhoja1 rkl sokeria100 g voita tai margariinia1 keltuainen2 rkl kylmää vettäSitruunakiisseli
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.