1. Kuori päärynät, mutta pidä ne kokonaisina, säilytä siis kanta ja sisus. Lado päärynät suureen kattilaan, lisää viinietikka ja sokeri ja anna sulaa hyvin alhaisella lämmöllä
Lado tölkkeihin kurkut, valkosipulin ja piparjuuren palat sekä tilli ja mustaherukanlehdet. puolikas yksikyntinen valkosipuli viipaleina sekä muutama oksa tilliä
N. y. t. k. u. n. c. h. i. l. s. a. o. r. p. e. m. ä. ö. j. C. v. T. d. P. I. M. 4. 1. ,. 5. (. 2. ). 0. V. L. f. O. /. b. g. 8. -. _. 7. l l. d l. t l. k k
Unkarin fiiliksiä. Vihreät tomaatitnoin 1,5 kg pieniä vihreitä tomaatteja, 1 l vettä, 1,5 dl etikkaa, 1 dl sokeriaMausteeksi muutama mustaherukan lehti tai pari palaa porkkanaa Pese tomaatit ja kuivaa ne
Hienonna sitten kuori, ota pata pois liedeltä ja lisää kuori, kuivatut aprikoosit/taatelit pienemmiksi paloiksi pilkottuna sekä iso kourallinen pinaattia
Juhannus tuli ja meni, ja lopulta kelitkin suosivat ainakin Saimaan rannalla. Pöytä notkui kesäisiä antimia niin aattona kuin juhannuspäivänäkin, eikä keskikesän juhla ainakaan sapukasta jäänyt kiinni
Uunissa on kätevä kuivattaa tomaattia. Tomaatit saavat kuivattaessa arominsa tiivistymään ihanasti ja niitä on helppo käyttää ruoanlaitossa salaateista vaikkapa kastikkeisiin tai paistoksiin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.