7 dl
yön yli liotettuja kahviherneitä (kik-herneitä). En hoksannut mitata kuivattujen kahviherneiden määrää.
1 pieni,
kuullotettu sipuli
2 rkl
valkosipulirouhetta, tuore olisi parempaa, 2-3 kynttä 6 rkl sitruunaoliiviöljyä, tai jos tavallista, lisää siihen sitruunamehua. Minä laitoin itse tehtyä basilikaöljyä ja sitruunamehua.
6 rkl
oliiviöljyä, tai jotain muuta öljyä
6 rkl
sitruunabalsamiviinietikkaa, minä laitoin laivalta ostamaani Balsamico di Modenaa. Tavallinen etikkakin käy laimennettuna
3-4 rkl
hunajaa, sokeria tai siirappia yms., tai kaikkia niitä. Marinadin pitää tuntua mukavan makealta.
jauha yleikoneella tai sauvasekoittimella kahviherneet hyvin. Gluteeniton, jauhoton. Makuaisioitahan nämä on, mutta kokeilkaapa, ja jos tiedätte vielä paremman niin kertokaa
Kahviherneitä pitää ensin liottaa vedessä yön yli, jopa vuorokausikin on hyvä, ja muista olla suolaamatta vettä jotta tulos on parhain mahdollinen, jonka jälkeen kahviherneet kypsennetään keittämällä ne suolavedessä tunnin ajan, tai kunnes ne ovat pehmenneet ja ovat kypsiä
Italialaisen keittiön talvisiin ruokiin kuuluvat esimerkiksi borlottipavut, kiinalaiseen keittiöön mustapavut, Lähi-itään, Andalusiaan ja eteläiselle Välimerelle hernekasveihin kuuluvat kikherneet eli kahviherneet, Intiassa dal valmistetaan linsseistä, ja esimerkiksi Ranskassa nautitaan härkäpavuista
Esimerkiksi kahviherneet sopivat tähän hyvin, liota ne ensin ja esikeitä kypsiksi. Sekä soija että kahviherneet ja kurpitsansiemenet sisältävät proteiinia, ja mitä monipuolisemmin proteiinia saa syötyä eri lähteistä, sitä parempi se on
Kaada mustat pavut ja kahviherneet lävikköön ja valuta niiden vedet pois. Kahviherneitä, mustia papuja, valkoisia papuja ja linssejä tulisella chilillä ja aromaattisella jeeralla maustetussa tomaattikastikeessa
Porkkanoihin kävisi myös persilja tai vain pippuri tai Sitruunamarinoidut broilerin leikkeet. Ostin kaupasta broilerin rintaleikkeitä ja pari päivää pyörittelin, että mitä niille teen
Punaviinissä haudutettua kanaa, tomaattia, herkkusieniä ja oliiveja basilikalla maustettuna. Marengon kana on kuulemani tarinan mukaan ruokaa jota Napoleon söi voitettuaan suuren taistelun itävaltalaisia vastaan Italian Marengossa
Mahtavaa sormiruokaa oluen tai drinkkien kera, kivoja mausteisia tapaksia intialaisella tavalla. Bhajit ovat gluteenittomia ja laktoosittomia vegaaneillekin sopivaa pikkupurtavaa
Sekoita notkistetun sitruunatahnan joukkoon vaahdotettu kerma ja tarjoa mansikoiden kera. Kastikkeen voit korvata jäätelöllä tai vatkatulla vaniljakastikkeella
1. Perkaa ja viipaloi mansikat, säästä neljä kokonaista koristeluun. 2. Sekoita vaniljansiemenet, sitruunankuori ja sitruunamehu sokerin kanssa kulhossa
raastettua tai suikaloitua sitruunankuorta koristeluun. 1. Valuta simpukat ja laita ne syvälle vadille. Sekoita marinadin ainekset ja kaada simpukoiden päälle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.