Mausta liha suolalla ja mustapippurilla myllystä. Nosta liha uunivuokaan ja pane uunin keskitasolle. Sekoita hunaja, soija, sitruunamehu ja inkivääriraaste kasarissa ja kuumenna
Laita kulho jääkaappiin ja anna marinoitua n. Hampurilainen, kaikkien grilliruokien kanta-emo ja äiti. samalla paahtaa sämpylöiden leikkauspinnat grillissä
Minun grillikauteni aloituksen inspiraatio löytyi Aasiasta, jonka mausteiset maut, raikkaat yrtit ja kasvisten monipuolinen käyttö ovat erityisen lähellä sydäntäni
Olimme muutaman päivän poissa kotoa, jonka ajaksi jätimme paahtopaistin marinoitumaan. Valmistimme myös uunijuureksia, joita teimme viimeksi myös ankan kanssa (Ankankoivet, uunijuurekset ja appelsiini-punaviinikastike)
Tiesin että hodarisämpylät ja savustettu hirvi todellakin kaipaavat sipulia, ja oikeassa olin. Anna marinoitua yön yli, ohjeen mukaan säilyy pari viikkoa (lue
) Muutenkin tähän aikaan kannattaa käyttää enemmän erilaisia kaaleja. Punakaalissa on erityisen paljon syöpää ehkäiseviä glukosinolaattejaja siinä on myös enemmän C-vitamiinia kuin kaverissaan valkokaalissa
pohjoisen maamme miehet ja naiset niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina. Klassikko perunat grillissä. ovat jokaiselle tuttuja, mutta harmittavan vähän törmää perunan käyttöön grilliruokien
Grilli koeponnistettiin jerk-broilerilla ja grillatuilla bataateilla. Yleensä olemme grillanneet bataatin ilman esikypsennystä ja onnistuuhan se niinkin
Jagrillissä kasvikset kypsyvätkin tosi nopeasti. Kasvikset laitoin grilliin reiluina lohkoina ja siivuina, jotta niiden kääntely olisi helpompaa, eivätkä pääsisi tipahtelemaan grilliritilän raoista
Olen kovasti tykästynyt sen pirtsakkaan makuun ja päätinpä kokeilla tehdä sitä itsekin. Kiinalaisissa ravintoloissa on usein tarjolla marinoitua kaalisalaattia
Teen yleensä purkillisen kerralla, marinoitu sipulia voi käyttää jo parinkymmenen minuutin päästä valmistuksesta, mutta se myös säilyy useita päiviä hyvänä ja muuttuu vinkeän fuksianpunaiseksi
Pane paistit uuniritilän päälle ja varaa alapuolelle uunivuoka. Työnnä mittari paistin paksuimpaan kohtaan ja käännä mittaria niin, että lukemia on helppo tarkkailla uunin luukun läpi
Marinoitu punasipuli maustaa salaatit ja sopii erilaisten liha- ja makkaruokien lisäkkeeksi. Punasipuli viimeistelee myös hodarit, sämpylät ja voileivät
Marinoitua porkkanaa voi käyttää salaateissa ja sitä voi laittaa buffetpöytiin tarjolle. Kesällä voi uuden sadon pikkuporkkanoita kypsentää kokonaisina keittäen tai grillaten ja marinoida ne tällä reseptillä
Makua tarttui kiitettävästi myös kun pistin marinoitumaan aamulla ja illalla paistoin. Olen oppinut arvostamaan seitaniaja sen muutelukykyä entistä enemmän
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.