Leivontakokeilua uusimmasta Leivotaan -lehdestä 2/2014. Tästä kakusta tuli ihanan kuohkea. Oletan, että kuohkeus tuli siitä, että taikinaan piti lisätä 1 dl kiehuvaa vettä
Siinä ei ole murskatuista kekseistä valmistettua pohjaa, vaan se muistuttaa rakenteeltaan enemmänkin sokerikakkua, mutta on keveän pumpulimainen ja kosteahko
rakenteeltaan kuohkeita kuin sokerikakku, kun taas muffini on rakenteeltaan. kuohkea, sokerikakkua muistuttava, makealla kuorrutteella päällystetty leivos,
Pehmeä suklaa raidoilla marmoroitu sokerikakku. Tiikerikakku tarkoitta meillä useimmiten suklaalla marmoroitua sokerikakkua, mutta olen maistanut sitä hyvin eritavoilla maustettuna ja jokainen voi tehdä sen oman makunsa mukaan
Täytekakkujeni pohja on sokerikakku ja päälle tulee ainakin kermavaahtoa, joskus myös kinuskia. Tämäkin on ihan hyvä ohje, mutta löydettyäni Kaikki sokerikakkupohjasta -postauksen leivontablogi Makeasta paluuta entiseen ei enää ole
noin 300 g sokerikakkua tai muuta kuivakakkua. Perinteinen englantilainen kerrosvanukas, trifle syntyy helposti valmiista sokerikakusta, kermasta ja marjoista
Tällaiseen pallonmuotoiseen kakkuun kannattaa valita sokerikakkua napakampi kakku, esimerkiksi tämä Red Velvet -kakku toimi oikein hyvin tällaisessa kakussa
Siihen saakka kakut olivat hieman leipää muistuttavia, sokerikakkua tiiviimpiä versioita. Nykyaikainen sokerikakku on lie syntynyt vasta 1800-luvun puolivälissä, kun uusia innovaatioita, ruokasoodaa ja leivinjauhetta alettiin käyttää hiivan sijaan yleisenä kakun kohottajana
Kiireinen kokki voi käyttää sokerikakun sijaan savoiardi-keksejä, jotka voi kastella kevyesti appelsiinimehussa, itse tehty sokerikakku on huomattavasti edullisempi ja mehevämpi
Kuten ruokabloggarilta voi odottaa, innostun hyvästä ruoasta ja sen valmistamisesta. Jos pää ei vähään aikaan tuota resepti-ideoita, tiedän olevani yliväsynyt
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.