Sopivasti tuli muutamat pullat pyöräytettyä sitten ja vähän isompi kasa niitä leipiä, kun ei siitä osaa aina sanoa paljonko niitä loppujen lopuksi sitten tuleekaan, koska näissä leipomuksissa mennään aina "näppituntumalla", siksi tarkkoja määriä ei ohjeestakaan löydy
Kesti varsin kauan, ennen kuin jaksoin opetella leipomaan gluteenitonta leipää. Löysin siihen vain melko huonoja ohjeita, tai jos ne vaikuttivat hyviltä, niissä oli kauraa
Paahtoleivät ja hampurilaissämpylät voivat olla muutakin kuin pelkkää vaaleaa vehnää. Nostata sämpylöitä puolisen tuntia, paahtoleipiä vartin pidempään
Viime viikolla kehuin yksikertaisia, perinteisiä keittoja. Alkuviikon menin yhä jatkuneiden kovien pakkasten takia itsekin keittolinjallaja lisäsin sen kumppaniksi pikaleivän
Siis muusta kuin jauhelihasta. En edes muista koska olisin viimeksi tehnyt kunnon lihasoppaa. Lisää kuorittu ja lohkottu sipuli, suola, maustepippurit ja laakerinlehti
Tässä ruoassa aivan uusia tuttavuuksia olivat sitruunaruohotahna ja galangaltahna. Sitruunaruohoa olisi voinut käyttää tuoreenakin ja galangalia lastuina, mutta en usko, että moisia ihan heti paikallisista marketeista löytyisi
Sämpylöitä on nääs iso kulho ja pakkanen täynnä kahdessa eri laatikossa. Häärään keittiössä, lueskelen reseptejä ja näemmä sujuu niin ruokien kuin jälkiruokienkin teko ihan sormia napsauttamalla
Vihanneksia, mausteita ja yrttejä varioimalla saa vaihtelua perussoppaan. Syystä tai toisesta tällainen pitkä postaus oli jäänyt julkaisematta esikoisen vauva-ajalta, nelisen vuotta sitten
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.