Käärimiseen. voipaperia, foliota ja sanomalehtiä ( kanaverkkoa). Suolaa paisti edellisenä päivänä. Kaiva nuotiokuoppa ja vuoraa reunat luonnonkivillä, tiilikin käy
Voileipäkakut ovat perinteinen juhlapöytien suolainen herkku. Variaatioita näistä voi tehdä niin paljon kuin mielikuvitus vain antaa periksi ja koristelussa mahdollisuudet ovat yhtä laajat kuin täytekakuissakin
Viime viikolla kehuin yksikertaisia, perinteisiä keittoja. Alkuviikon menin yhä jatkuneiden kovien pakkasten takia itsekin keittolinjalla ja lisäsin sen kumppaniksi pikaleivän
En edes muista koska olisin viimeksi tehnyt kunnon lihasoppaa. Siis muusta kuin jauhelihasta. Ennen tällaista tuli tehtyä aika useinkin, joko porsaan uunilihasta, lavasta tai naudan keittolihasta
Se on kelpoa arkiruokaa, mutta saa porosta muutakin. Porosta jalostetut tuotteet, kuten meetvursti, ovat tulleet ihmisille tutummiksi, miettii Kumpulainen
Peltipiirakka porosta tai kinkusta. Loppiaisen vietimme entisellä kotipaikkakunnalla. Siellä on useampi ystäväperhe, joissa on tapana silloin tällöin kyläillä
Tällä kertaa en soseuttanutkaan koko soppaa vaan jätin myös hampaille hieman töitä. Emäntä otti viikonloppuna jälleen kauhan kauniiseen käteen ja keitteli hiihtolomaviikkoakin silmällä pitäen iso kattilallisen tulista mausteista kasviskeittoa
Tuulihattu taipuu myös rullaksi ja saa maistuvan täytteen porosta. Tykkään leipoa perinteisiä tuulihattuja ja erityisesti tuulihatturullaa, sillä siitä saa pienellä vaivalla näyttävän tarjottavan ja ruokaisan lisukkeen salaatille
Nyt olen suunnattoman ihastunut thaikkukanasoppaan sisäisenä lämmikkeenä. Laimennan muuten usein myös myös soppaa tavallisella kermalla, mutta ilman sitähän tämä on maidoton ja laktoositon
Jos pelkkä riistakäristysliha porosta maksaa täällä yli 25 € ja kasaan saat pakasteena sulamisen jälkeen käyttökelpoista lihaa 600 g, jokainen voi laske miksi kannattaa tapella
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.