Viimeiset pienet pinaatinlehdet pääsivät täytettyjen lettujen taikinaa maustamaan ja herkulliset – mutta harmittavan pienet – porkkanat naposteltiin ihan semmoisenaan
Huuhtaise pinaatinlehdet ja kuumenna esimerkiksi suuri kasaripannu. Vaikka voissa paistettuja kotimaisia ahvenfileitä tai savustettuja ahvenia on vaikea voittaa, eivät höyryttämälläkään valmistetut ahvenet ole kovin pöllömpiä, varsinkin kun niiden kera tarjoaa kivasti maustettuja kasviksia
Pastaa lounaalla ja pasta nimi oli carbonara. Carbonara on yksinkertainen ja herkullinen ruokalaji. Pasta carbonara on saanut nimensä, ainakin Suomessa, miilunpolttajien mukaan mutta alkuperäisissä teksteissä puhuntaan hiilikaivosmiehistä
Kaada kypsä spagetti lävikköön ja valuta pasta hyvin. Pasta Carbonara, miilunpolttajanpasta, on siinä mielessä luksus-pastaa, että sen valmistamiseen täytyy ainakin meillä varautua erikseen
Keitä spagetti paketin ohjeen mukaisesti. 400 g spagettia. 400 g spagettia. Mikä kumma siinä on. Että mitä vähemmän aineksia, niin sitä maukkaampi ruoka
Roomalaisesta Carbonarasta on ollut meillä puhetta aiemminkin ja perusreseptikin jo löytyy. Tämä on (joskus arkisenkin) pastaruoan viikonloppuversio, jonka perheemme chef valmisti kun kovasti toivoin semmosta "täydellistä carbonaraa" jossa pasta olisi tuoretta ja ihanaa, kastike kermaista ja maukasta (ilman tippaakaan kermaa) guanciale rapeaa ja herkullista, sopivasti pecorinoa ja paahdettua mustapippuria
Löysin kaupasta suomalaista lehtikaalia. Olen odottanut milloin sitä saa, sillä haluan käyttää sitä sen suuren kuitupitoisuuden takia, 100 g päivässä täyttää kuitujen tarpeen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.