Kultani ehdotti kasvisruokaa ja ilmeisesti hänellä oli tämä ateria mielessään. Uunipastaan tulee kylläkin pekonia, mutta sen verran pystyimme kasvisruuasta joustamaan
Uunipasta, eli pasta al forno, on ehdottomasti yksi minun lempiruoistani. Uunipastojen klassikkohan tietysti koko Italiassa on lasagne alla Bolognese, alunperin Emilia-Romagnalainen ruoka, jossa ennen uuniin laittamista, tuoreiden pastalevyjen väliin on kasattu ragù-soosia, bechamel-soosia (besciamella) ja raastettua parmesaania (parmigiano reggiano)
Ota kannellinen, 2–3 litran uunipata ja laita se kylmään uuniin. Pataleipä. Tämä. herkullinen ja rapeakuorinen leipä on helppo ja nopea laittaa illalla
- Kaada kasvikset lihojen sekaan uunipataan. Palapaisti on meillä aivan ykkösruokia eikä suotta. Siinä on se tietty oma makunsa, tehdään se sitten porsaasta taikka naudasta
Paista liharullat kauttaaltaan ja paiston jälkeen laita uunipataan. Tätä ruokaa minun on pitänyt tehdä jo monta kertaa, mutta aina se on kuitenkin jäänyt
Kumoa paistetut lihat kannelliseen uunipataan. Kermainen hirvipata on syysruokaa parhaimmillaan. Hirvenliha on harvinaista herkkua keittiössäni ja tämän lihakimpaleen ostin Joensuun kauppahallista, Hallin lihasta
Laita kannellinen uunipata (tai kattila) kylmään uuniin, laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Miten tuleekaan niin lapsuus mieleen kun tein ruisleipää
Kuumenna uuni 225 asteiseksi ja laita uunipata uuniin. Habanero kitchen leipoi cheddarilla maustetun pataleivän Kevätmessuille – löytyy messuoppaasta, jos joku huomasi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.