V. e. h. n. ä. j. a. u. o. t. k. v. i. s. d. l. p. ,. r. m. ". P. J. y. A. H. M. E. g. B. c. -. *. O. L. N. T. I. K. S. 1. 9. 0. 2. 5. 3. ö. =. D. U. C. (. ). Y. f. R. 4. * l
Vaasalaisopiskelijan suuntana oli Hollanti ja siellä pieni kaupunki etelässä nimeltä Eindhoven. Hollantilainen pannukakku eroaa siis suomalaisesta uunipellillä paistettavasta herkusta siinä, että se kypsyy uunissa valurautapaistinpannussa
Isoäidin hollantilainen kastike antaa sille sopivasti väriä ja makua. Kalamureke 2. on reseptinä mainio. hauki on pääosassa, eikä tähän tarvita kananmunaa tai ranskanleipää
Lounaalla graavilohisalaattiTuoresuolaus eli graavaus on kalan raakakypsyttämistä. Tuoresuolaaminen eli graavaaminen tarkoittaa kalan maustamista suolalla, ei kalan säilömistä suolaan
SpeculaasmausteseoseliSpeculaaskruidenKolmen eri spe. -pikkuleivän eniten mausteita sisältävä on hollantilainenspeculaas, josta toki nykyaikana näkee reseptejä, joihin on sovellettu 'jos ei löydä, ei tarvita' -periaatetta
Tänään minun oli tarkoituksena esitellä teille jokin hollantilainen ruoka, sillä huomenna alkaa melko kauan odotettu opintomatka Haagiin ja Amsterdamiin
Belgialaisen pikkuleipäpuodin vihkonen Pyhän Nikolauksen tarinasta sisältää reseptin speculaas -pikkuleiville, jota voisi luonnehtia hajamielisen leipurin suosikiksi
Suurin osa speculaas-pikkuleipien resepteistä on koostumukseltaan piparkakkumainen, joidenkin reseptien kohdalla taikinaan lisätään jauhettua mantelia ja pikkuleipien paistopellille ripotellaan mantelilastuja
Muistelisin, että tuolloin oli meneillään kevätpaastoni ensimmäinen päivä, joten ostos oli todella yllätys minulle itsellenikin, joka luulin päätyneeni kauppaan ostamaan jotain terveellistä paastoteetä
Mausteita käytetään huomattavasti hillitymmin, kuin speculaasmausteseoksessa. Tässä reseptissä on runsaasti mantelia hasselpähkinän sijaan, joka on spekulatius-pikkuleivän yksi tunnuspiirteistä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.