30 min
ajan ja sekoitin ilmakuplat pois lusikalla. Kaadoin taikinan leivinpaperille pellille ja levitin lähes pellin kokoiseksi. Ripottelin pinnalle vielä vähän seesaminsiemeniä. Annoin kohota uunin lämpenemisen ajan ja paistoin noin puoli tuntia 200 asteessa
150 g
margariinia
3 1/2 dl
spelttijauhoja (täysjyvä)
2 dl
intiaanisokeria
1/2 tl
vaniljajauhetta
1 tl
kardemummaa
3 tl
leivinjauhetta
2 dl
maustamatonta soijajugurttia
1 dl
soijamaitoa
reilu 3 dl pakastemarjasekoitusta (puolukkaa, mustikkaa, herukkaa, muutama mansikkakin)
Mutta nyt reseptiin niin kerkiätte leipoa vielä vaikka iltateelle ihanaa tuoretta leipää. Tämän aamuinen resepti löytyi Anna Bergenströmin kirjasta Joka kokin keittokirja
Mittaa vesi ja maito astiaan. Murenna hiiva toiseen kulhoon ja lisää suola jahunaja. Sekoita puuhaarukalla, kaada loppu vesimaito joukkoon ja sekoita taikinaan jauhot muutamassa erässä
K. o. k. t. a. l. v. e. n. r. p. m. i. s. j. ä. u. h. E. ,. N. y. Y. M. ö. T. -. d. B. S. J. O. g. b. V. 7. 2. 0. 5. 3. (. ). P. 1. 8. L. H. c. F. –. 4. +. /. d l. t l
Uusia tuulia -blogissa täällä oli hyvän kuuloinen ja näköinen viljaton leipä. Halusin kokeilla tätä vähähiilihydraattisuuden ja gluteenittomuuden takia, vaikka meillä ei mitään ehdottomia ruokavalioita olekaan
Muokkaisin reseptistä enemmän oman näköiseni ja jestas kun on hyvää. Leipominen onnistuu loistavasti myös mökkiolosuhteissa jamarjoja vaihtelemalla ei pääse edes kyllästymään
T. ä. m. n. a. u. i. e. r. s. p. t. l. ö. y. A. B. g. k. j. J. o. O. h. v. f. S. ,. M. V. F. 5. d. 1. 2. /. (. ). +. K. ". R. -. 4. 0. L. Ä. H. 6. 7. 3. E. N. P. ♥. i l. d l. t l
A. j. a. t. u. s. ä. h. n. p. i. r. k. v. l. m. e. y. d. P. o. -. K. ,. ö. H. L. J. g. (. /. ). M. T. V. 1. 2. 3. b. 4. 0. f. S. x. c. 7. 5. °. C. E. D. / l. d l. g )
Mansikat kruunaa kakun ja kermavaahdolla saa niin kauniita pursotuksia että ei siinä sitten paljon muuta koristelua enää kaipaa, muutama mansikka niin se on siinä
Osaan selkeästikin tehdä myös leipääja tuleehan itse tehty aina halevemmaksi kuin ostettu. Nyt olen vakaasti päättänyt ottaa tämänkin areenan haltuun ja alkaa tekemään enemmän itse leipiä ja sämpylöitä
Paina pieniä kuoppia leipäänja voitele se oliiviöljyseoksella. Päätin tänään (innostuin eilisestä leipomisesta) että kokeilen reseptikansiossani pitkään roikkuneen Italialaisen foceccia leivän valmistamista ja hyvä että testasin
luvassa ei ole tällä kertaa sokerisen makeita herkkuja, vaan itsetehtyä leipää, joka sisältää runsaasti kuitujaja ravinteikkaita siemeniä ja joka valmistuu perinteisiä sämpylöitä nopeammin uuninpellille taputtelemalla
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.