700- sivuinen
kirja on hieman hankala käsitellä keittokirjaksi, mutta kirjan ohjeet ovat loistavia. Arvostan erityisesti myös sitä, että jokaisessa luvussa on reseptien lisäksi hyviä vinkkejä antava johdanto. Vaikka kovin syvälle näissä kirjoituksissa ei päästäkään, joukossa on ihan hyvää tietoa. Esimerkiksi suklaata käsittelevässä luvussa kerrotaan, että suklaan laadun tunnistaa äänestä, joka kuuluu, kun suklaalevystä taittaa palasen. Laadukas suklaa napsahtaa äänekkäästi katketessaan, kun taas heikkolaatuisesta ääntä ei kuulu. Tuota täytyy kokeilla
100 g
tummaa suklaata (75 % kaakaota)
100 g
voita
1 rkl
brandya
½ dl
sokeria
2 kokonaista
munaa
2 munankeltuaista
ripaus jauhettua vaniljaa (tai ½ tl vaniljasokeria)
Viime viikolla, kun ideoin ystävänpäiväjuttuja, tein näitä vaniljavannikkeita, sekä donitsipellillä tällaisia suklaakakkusia, jotka kuorrutin vaaleanpunaisella Candy Meltsillä ja teemaan sopivilla sokerihelmillä
Gluteenittomat suklaakakkuset. Pesah eli juutalainen pääsiäinen (huhtikuun 14. päivä) lähestyy ja sehän tarkoittaa sitä,että suuri kevätsiivous on täällä alkanut kodeissa,ja sen aikana puhdistetaan kodista pois viimeisetkin jauhon rippeet,sillä viikon kestävän pyhän aikana ei syödä lainkaan tavallisista jauhoista tehtyjä tuotteita,mikä tekeekin tästä pyhästä keliaatikkojen lempipyhän
1. Nämä symppikset munakupit ovat tulleet anopin matkalaukussa Dublinista. Eikö olekin suloisia. 2. Kassulla menossa appelssiinimehun viimeiset pisarat
Nyt hypätäänkin taas mökillä tehtyyn herkkuun. jotain hyvää teki mieli ,niinpä paistoin suklaakakkusen,jonka lisänä tarjosin tuoreita mansikoita,sekä lemon curd kermavaahtoa,lapset söivät tavallista kermavaahtoa
Pane suklaa ja voi kattilaan miedolle lämmölle ja sekoita tasaiseksi. Aseta sivuun. Pane munat ja sokeri kulhoon ja vatkaa ne vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi, noin 6 minuuttia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.