Jauhelihapihvi on perusasioita, joita luulisin useimman osaavan tehdä. Miten saadaan mehukas ja sopivan kypsä jauhelihapihvi polttamatta sitä sitkeäksi kengänpohjaksi
Pintaan reilusti suolaa ja pippuria (halutessasi pimentónia eli savupaprikaa), kuumaan grilliin (tai parilapannulle) kolmisen minuuttia per puoli ja sitten muutaman minuutin lepo
riistajauhelihaa/riistamakkaraa/riistapalviavuohenjuustoaporkkanoitasipulia (salotti)chiliä (ja inkivääriä)timjamiavalkoviiniä (tai sitruunamehua)voitasuolaapippuriaRuskista riistajauheliha tai silppua riistamakkara/palvi pieniksi muruiksi (yleiskoneella)
Jauheliha-makaronilaatikko. Oikein lihaisaa makaronilaatikkoa iso vuoallinen. eli n. Ruskista jauheliha kahdessa erässä + hienonnettu sipuli paistinpannulla ja lisää kaikkia mausteita sen sekaan
mustikkasoseen voi tehdä etukäteen ja kerma vatkaantuu tarvittaessa käsipelilläkin. reduktioliemi 4 munankeltuaista250 g sulatettua voita lämpimänä1/2 sitruunan mehu2 rkl silputtua tuoretta kirveliä2 rkl silputtuja tuoreita rakuunanlehtiä suolaa ja vastajauhettua mustapippuria(1 rkl pilkottuja mustia oliiveja) Täällä on tarkempi selitys käyttämästäni emulgointimenetelmästä ja ohje juoksettuneen kastikkeen korjaamiseksi. Mausta kastike sitruunamehulla, kirvelillä, rakuunalla, suolalla, mustapippurilla ja 1 ruokalusikallisella pilkottuja mustia oliiveja
Siis muusta kuin jauhelihasta. En edes muista koska olisin viimeksi tehnyt kunnon lihasoppaa. Ennen tällaista tuli tehtyä aika useinkin, joko porsaan uunilihasta, lavasta tai naudan keittolihasta
Munakoisovuoka eli melanzane 4 henkilölle. Munakoisovuoka eli melanzane 4 henkilölle. Kun näin uudessa Glorian Ruoka & Viini -lehdessä kaksi erilaista melanzanen reseptiä, mietin hetken kumman reseptin testaisin
Mun makuun tämä oli ehkä hivenen liian lihaisaa, mutta se on vain mun mielipide. Kävin tänään reseptivarkaissa Atrian sivuilla, kun mieli teki oikein mehevää jauheliha-pastavuokaa
Kaada liivateliuos marjasekokseen ja sekoita sauvasekoittimella. Täytteeseen aioin ensin lisätä jotakin pureskeltavaa ja suutuntumaa tuovaa, mutta jätin sen sitten ja ei sinne mitään olisikaan tarvinnut lisätä, sillä mustikasta tuli kuitenkin vähän suutuntumaa
Nyt on ehdottomasti se aika vuodesta, kun tekee mieli syödä lämmintä ja mausteista ruokaa. Kikherneet ovat loistava lisä kasvisruokaan, koska niistä saa kivasti proteiinia - 100 grammassa kikherneitä on jopa 17 g proteiinia
Pieni rouheisuus ei haittaa, sillä se antaa kivaa suutuntumaa. Heippa. Voisin meilkeinpä liioittelematta sanoa, että tämä on paras koskaan tekemäni raakakakku
Täytteen sekaan on raastettu maitosuklaata tuomaan makua sekä suutuntumaa. Tämä tupla(vai tripla. )suklaajuustokakku kipusi heittämällä tekemieni juustokakkujen top 5
Mission impossible. Saada bataattiin rapea pinta nimittäin. Ei enää. Löysin googlaamalla useita bataattiranskalaisten ohjeita, joita hieman yhdistelemällä tein elämäni ensimmäiset rapeat bataattiranskikset
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.