1 rkl
raastettua tuoretta piparjuurta (tai maun mukaan piparjuuritahnaa)
1 tl
dijonsinappia
1 pieni
valkosipulin kynsi
1 tl
hunajaa
mustapippuria
nippu ruohosipulia
1/2 litraa
pieniä nokkosen lehtiä
1 dl
ranskankermaa
1/2 dl
majoneesia tai kermaviiliä
1 tl
dijonsinappia
ripaus sokeria
2 pientä
kesäsipulia
1. Jaa
silakat kahteen osaan.
3. Valmista
nokkoskastike. Irrota nokkosista lehdet ja heitä varret pois. Ryöppää nokkoset suolalla maustetussa vedessä, nosta pois kattilasta reikäkauhalla ja nosta jääkylmään veteen hetkeksi. Puristele ylimääräinen vesi huolella pois ja aja nokkoset ja ruokalusikallinen ranskankermaa tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Siivuta sipulit ja silppua tilli. Sekoita kaikki ainekset kastikkeeksi ja nostele kastike loppujen silakoiden joukkoon.
A. i. k. a. h. r. v. o. n. e. d. y. s. t. u. j. l. m. ä. p. K. ,. Y. f. M. C. O. ö. L. V. S. P. 2. 0. (. ). H. T. N. B. -. 3. g. b. 1. I. E. F. 6. J. c. R
N. y. k. ä. n. o. j. t. e. i. h. r. v. d. s. l. a. m. u. O. p. ,. T. ö. ). -. D. J. S. /. M. E. K. P. 5. g. (. ~. 3. 1. ½. 2. 0. G. L. V. H. 4. b. A. º. C. d l. t l. º C
Kuluva viikko on ollut säiden puolesta melko kolkko ja tuulinen, aika suomalainen oikeastaan. On käperrytty sohvan nurkkaan ja painettu televisio pitkästä, pitkästä aikaa päälle
O. l. i. s. v. a. r. m. n. y. t. ä. h. e. ö. p. o. u. j. k. ,. T. z. M. P. -. A. d. L. b. q. E. 1. g. 4. 2. 0. 5. c. (. 7. ). 3. f. w. S. N. V. K. R. k g. t l. d l
S. ä. m. p. y. l. ö. i. d. e. n. o. s. t. a. u. h. k. j. r. v. K. ,. T. 5. (. g. ). 0. 2. 1. -. 3. H. J. L. P. O. 4. V. N. Y. M. U. E. I. ) l. d l. t l
kylmäsavulohirullia ja lohipataa sekä fetasalaattia. Mie sitten tein kaveriksi vielä kauraomenapaistosta tähän tapaan vaniljakastikkeen kanssa (kuvaa ei ole, koska se ei ole kovin kaunista katseltavaa)
Makumatkalla. Kokkailun oivalluksia ja ilosanomaa :)
Koska tuo Välimeren anti ja etenkin Espanja on niin kovin lähellä tämän blogin ja sen emännän sydäntä, niin nyt niitä tehtiin välimerellisellä twistillä
Se on luomua ja pakastettu kokonaisina lehtinä. Siitä ei sulaessa irtoa juurikaan nestettä kuten tavallisesta silppupinaatista ja näin ollen se ei vetistä taikinaa liikaa
Osta aina valmiiksi fileoituja silakoita jollet kotona halua harjoitella silakoiden perkaamista, joka on taidelaji jonka muuten puolisoni hallitsee täydellisesti, kuten myös ahventen perkaamisen ja nylkemisen
Olenhan itsekin huomannut, miten esimerkiksi vehnä vaikuttaa vatsaani – vatsa turpoaa ja mouruaa. Kirjan teemana on opastaa, miten valmistaa gluteenittomia leivonnaisia ja vatsaystävällistä ruokaa
Viime viikkoina olen kaahottanut pää kolmantena jalkana töiden ja pikkulapsiarjen tiimellyksessä. Päiviini on mahtunut roppakaupalla innostavia ja ilahduttavia asioita
Jos ette halua syödä savuporoa, niin syökää viikunoita vaikka tällä ohjeella. Savuporoleipästen ohje löytyi Soppakellari-blogista, joskin hiukan muokkasin sitä lisäämällä mukaan vuohenjuustoa ja viikunoita
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.