Jo aiemmin tällä viikolla kirjoitin uusimman Yhteishyvän kivoista ruoka- ja leivontaohjeista. Ruokaliitteen Marianneleivokset vaikutti kivalle idealle, mutta halusin muuttaa pari kohtaa alkuperäisestä ohjeesta
Tänään iski luovuuden puuska heti aamusta. Valkuaisia oli jäänyt jälleen yli jäätelönteosta ja ystävänpäivän lähestyessä herttaisten macaronsien leipominen olisi ihan paikallaan
Makeat terkut Taikakaulimen suklaatehtaasta ♥︎. Piiitkästä aikaa vanhoja kunnon konvehteja. Oon tänään valmistanut tällaisia sydämenmuotoisia konvehteja, joihin sain muotoa lukuun ottamatta ihan vapaat kädet
Eiliset näkkärit katosivat tuulensuojaan nopeasti, ja tänään jo väänsinkin uuden satsin. Taikina on helppoa kaulia ja käsitellä, joten snobbailin hieman ja tein piparimuotilla sydämenmuotoisia näkkäreitä
Jos teet sekä sydämenmallisia että tavallisia pyöreänmallisia macaroneja, ne kannattaa pursottaa eri pelleille, koska sydämenmuotoiset kypsyvät hiukan kauemmin ja hiukan miedommassa lämmössä
Tänä kesänä kokeilin kasvimaallani ensimmäistä kertaa lehtikaalin kasvatusta. Sain sisareltani viisi lehtikaalin tainta ja istutin ne kohopenkkiin, suojakankaan keskelle leikattuihin reikiin
Makeahkon saaristolaisleivän valmistusohje on vanha tuttu vuosien takaa. Se putkahtelee yleensä jouluna reseptipalstoille, mutta omasta mielestäni se sopii aivan kaikkiin vuodenaikoihin
Meillä äitienpäivää vietettiin mukavissa tunnelmissa ja koko päivän viihdyttiin herkkujen äärellä. Aamuherätyksen sain kera lahjan, laulun, kukkien ja halausten, sen jälkeen siirryttiinkin herkulliseen katettuun aamukahvipöytään
Kevät on niin ihanaa aikaa, monen vihanneksen sesonkiaika alkaa. Parsa on ensimmäisenä niistä. Good Food -lehdessä oli joskus vuosia sitten ihana parsaleivän ohje
Shoppailuja ja SÄILÖNTÄÄ "aurinkokuivatut tomaatit". Kulunut viikko on ollut varsin tunnepitoinen. Samaan tahtiin kuin "tomaatit kypsyivät" - pakkasi tuo tyttäristä nuorempi kamansa kapsäkkiin ja muutti yhdessä kera kultaisen vävynvenkulan Treelle yhteiseen kotiin
Ihania omenia jääkaapit täynnä, mutta nahistuvat ja ruskistuvat liian nopeasti. Mitä tehdä niistä. Kun ei kerta kaikkiaan ihan joka päivä voi herkutella voisilla ja siirappisilla piirailla ja tarte tatineilla, niin on mietittävä jotakin terveellisempää
* * *. For English please see here. Edellisessä kirjoituksessa pohdin erikoisruokavalioita ja sitä, onko niillä mässäily mennyt itseriittoisuudessaan jo liian pitkälle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.