Mausta lihat joka puolelta paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla, laita uunivuokaan. Sekoita voi jasoijaja penslaa lihat, ripottele päälle rakuunaa
On aina yhtä mahtava tunne, kun pääsee sadonkorjuuseen ja omavaraisuusaste edes hitusen nousee. Näitäkin kesäkurpitsoita väijyin päiväkausia ja viimein päätin, että nyt on aika
Italialaisesta keittotaidosta minulle on juurtunut tapa suosia sesongin raaka-aineita ja harva asia (jos ei mukaan lasketa sieniä ja kurpitsaa) tuntuu niin syksyiseltä, kuin kaali
Pasta ilman hiilihydraatteja syntyy yrteillä maustetusta kesäkurpitsasta. Sekoita sitruunamehu, yrtit ja mausteet öljyyn, kääntele kastike kesäkurpitsasuikaleiden joukkoon
Kun seuraava aamu koittaa, ei ruokaa kuitenkaan paljoa ajattele. Juon aamulla reilusti vettä, töissä juon välillä heti tullessani ison kupin "detox"-teetä (puhdistumisesta en kuitenkaan ole kovinkaan varma, mutta maku on hyvä), ennen puolta päivää kupillisen kahvia rasvattoman maidon kera ja tyhjennän vesipulloa ahkerasti
Katkaravuista saa kesäkurpitsan kanssa ihanan, nopeasti valmistuvan herkkupastan, joka sopii vaivattomuutensa puolesta arkeen, mutta mielestäni kelpaisi vieraillekin tarjottavaksi (tarjoava vaikka viileän pirskahtelevan italialaisen valkoviinin kera) ja itselleni maistui mainiosti sunnuntailounaallakin
Täytteeseen voit valita makusi mukaan tonnikalaa, jauhelihaa, kasviksia tai mitä jäkaapista löytyy. Seuraavassa ihan perusresepti jossa käytin jauhelihaa
Samalla kun kastike hautuu, kuivaa “itkeneet” kesäkurpitsan viipaleet, ja paista niihin molemmille puolille kaunis ruskea pinta kuumallapannulla tilkassa öljyä
V. a. n. h. k. u. o. j. i. l. s. r. t. e. p. ö. y. g. (. m. ä. v. ). N. 8. 6. %. E. ,. K. -. S. b. z. d. J. M. I. 1. 0. R. ù. B. 4. 2. =. &. 3. f. c. w. 5. 7. /. P. L. Ä. A. T. d l. t l
Kesäkurpitsa on nyt kausiruokaa ja se on hieno kasvis ruokapöytään. Kesäkurpitsasta saat kevyttä lisuketta lihalle ja nyt ei paisteta missään upporasvassa, vaan grillataan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.