B) Sekoita keskenään tasaiseksi seuraavat aineet omassa kulhossaan
150 g
sulatettua voita tai margariinia
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2
munaa
Yhdistä taikinaksi A) ja B), nostele pellille nokareita, painele vähän ja paista 175-asteessa noin 10 minuuttia Cookiet leviävät paljon, jätä leviämisvaraa.
Joululaatikot on nyt paistettu ja pakastettu, ihan ne perinteiset porkkana- ja lanttulaatikot. Ehkä lähempänä joulua teen vielä jonkun kolmannne laatikon, kunhan saan päätettyä minkä
kuvaSitruunaiset valkosuklaacookietn. Viime kirjoituksesta onkin aikaa. Meidän vauvamme täyttää lauantaina 2 kuukautta ja ensi viikolla juhlitaan ristiäisiäkin vihdoin
Tänä vuonna vietimme joulua omassa kodissa kuuden aikuisen ja kahdeksan lapsen voimin. Lapset olivat iältään 1 v 10 kk - 14 v, joten hulinaa ja huisketta riitti
Huomenna pyörähtää taas yksi vuosi lisää mittariin, ja koska tällainen pimeyden lapsi olen, niin synttäreitäni juhlistettiin tänäkin vuonna kauhun merkeissä
Feijoada'a [fejʒuˈadɐ] varmaan voisi nimittää Brasilian kansallisruoaksi. Lihaisa papupata lienee saanut alkunsa orjien heittäessä papupadan sekaan muiden hyljeksimät lihanpalat hautumaan ja keskustelimmekin syödessä siitä, että tämä nykyinen, hyvin lihaisa version on alunperin ollut varsin papuisa
Aasia-välivuoteni ei ollut mikään kulinaristinen huipentuma. Useimmiten ruoka oli kasa valkoista riisiä tai lähes vanhentuneita ja kosteudesta vettyneitä keksejä (okei, okei, oli pari hyvääkin ruokaa, mutta niistä toisella kertaa)
Tiesittekö, että härkäpapu on todella vanha viljelyskavi, Suomessakin sitä on viljelty ainakin 1200-luvulta (jopa 600 -luvulta, tietää wikipedia, tuo lähteistä luotettavin)
Talviaikaan yrttitarjonta jatkaa kukoistamistaan. Markkinoilla on erilaisia egean yrttejä kasoittain, Alaybeyn metroaseman vieressä olevien torimummojen pöydät notkuvat voikukasta, villi fenkolista ja nokkosista
Edellisessä postauksessa lupailin kertoa käyttökohteita kotitekoiselle kimchille. Kimchi sopii moneen paikkaan ja Koreassa sitä tarjotaankin lähes joka aterialla
Borssikeitto on niin ihanaa, että sitä on saatava edes kerran talvessa. Rakastan borssissa punajuurta, etikkaista lientä ja sitä happaman ja pehmeän yhdistelmää, joka leviää suuhun, kun hörppäät lusikallisen smetanalla höystettyä keittoa
Otetaan työn alle 3. olutpanos, joka kulkee työnimellä “Vantaa Vaalea”, veroluokka IV. Tarvikkeet hankiittin Myyrmannin yhteydessä sijaitsevasta Viinimaailmasta
Tällä viikolla tuli ekaa kertaa kokeiltua paprikoiden täyttämistä ja ihan ok. ta tuli, vaikka hieman niukasti tuli maustettua ja ainoana kaapista löytynyt basmati-riisi ei sopinut tähän
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.