Kyllä, olen katsonut muutamat dokumentit katkarapujen viljelystä ja troolauksesta. Mikä maistuukaan paremmalta kuin töiden jälkeen lasillinen kuohu- tai valkoviiniä jatoastskagen
Seuraavana päivänä juhlittiin kaverisynttäreitä (mikä sana toi on olevinaan, minun lapsuudessani synttärit olivat vain synttärit, joille aikuiset ja lapset tulivat porrastetusti) Pirkkalan HopLopissa
Veneessä olleista raaka-aineista syntyi leipä ja nimeksi tekijä kertoi SkagenToast. ToastSkagen, ei ole tanskalaista alkuperää, vaikka nimen perusteella voisi päätellä
Tähän versioon tein majoneesin itse, suolaveteen säilöttyjä kylmänveden katkarapuja sekä siianmätiä. Erottele keltuainen kulhoon ja sekoita kaikki muut ainesosat öljyä lukuun ottamatta
Hienonna tilli, säästä muutama oksa koristeluun. Sekoita kermaviili ja majoneesi. muutama kurkkuviipale. Mausta suolalla, sitruunapippurilla ja hienonnetulla tillillä
Tavoistani poiketen olen tällä kertaa tillin välttelyn sijaan lisännyt sen koristeellisena osana ruokaa, vaikkei siitä alkuperäisessä versiossa ollut tietoakaan
Toastskagen tai skagentoast on ruotsalaisen ravintoloitsijan kehittelemä tunnettu alkupala, jossa on yhdistetty katkarapujamajoneesipohjaiseen täytteeseen ja tämä tarjoillaan leivän päällä
ToastSkagen kertoo, että annoksen kehitti ruotsalainen ravintoloitsija Tore Wretman. Ystäväni palasi juuri Tanskasta ja meilasi käyneensä muun muassa Skagenissa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.